kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Rifat Hisarcıklıoğlu EBSO'da, İzmir'in Lider Kadınları projesine katılanlara sertifikalarını verdi.

'Kadınların insan kaynağını israf etme lüksümüz yok'

Kadınların dörtte birinin çalışma hayatında yer aldığını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu şekilde küresel rekabette var olunamayacağını söyledi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ''İnsanlarımızın dörtte birini iş ortamından uzak tutarak küresel rekabette var olmaya çalışıyoruz'' dedi. İzmir'in Lider Kadınları Projesi'nin Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen kapanış toplantısına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, EBSO Meclis Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın da katıldı.

'KADINSIZ AB ÜYELİĞİ OLMAZ'
Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadınların yalnızca dörtte birinin çalışma hayatında yer aldığını belirterek, ''Tek kolumuz bağlı şekilde ringe çıkıp mücadele etmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızın dörtte birini iş ortamından uzak tutarak, küresel rekabette var olmaya çalışıyoruz. Böylesine bir insan kaynağı israfına göz yumacak lüksümüz yok'' dedi. Kadınların özellikle eğitim seviyelerinin yetersiz oluşu, onların ekonomik hayata katılımlarının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, verilerin eğitim düzeyi ne kadar düşükse kadınların iş gücüne katılma olanaklarının o kadar azaldığını gösterdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Kadınlarımızın eğitimi, istihdamı ve toplum hayatı içindeki yeri konusunda ilerleme sağlayamadığımız takdirde, sadece ekonomik hedefleri tutturarak AB'nin bir parçası olmayı beklemeyelim, bu olmayacaktır. Gelişmişliğin hangi tanımı kullanırsak kullanalım kadınlarını toplum hayatına, üretim süreçlerine sokamamış bir topluma 'gelişmiş' diyemeyiz.''