kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

'Plastik kahve pişirme aletleri tehlikeli'
Sanayı ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bazı kahve pişirme makinelerinin piyasadan toplatılıp imha edileceğini açıkladı ve vatandaşları da, "Can güvenliğiniz için plastik mini kahve pişiricilerini kullanmayın" uyarısı yaptı. Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, standartlara aykırı özellikler taşıyan plastik mini kahve pişiricilerinin, kaynama suyuna doğrudan elektrik akımı geçirmeleri nedeniyle can güvenliğini doğrudan tehditettiğini belirterek, piyasada var olanların toplanacağını ve imha edileceğini ifade etti. Çağlayan, bakanlığın gelen şikayetler üzerine bu tür makineleri incelediğini, bu denetimin yanı sıra plastik mini kahve pişiricilerinin temel tasarım itibariyle elektrik şoku riski taşıdığını belirterek, satış yasağı talimatı, tüketicilerden geri çekme ve ürün toplatma duyurusu yaptığını kaydetti. Çağlayan, elektrik akımını kaynama suyuna vermeye, su ile elektrod arasında yalıtım bulunan ve "kettle'' olarak tabir edilen su ısıtıcılarının yasak kapsamında olmadığını belirtti.

30 bin pound göğüs tazminatı kazandı

İngiltere'de bir şirkette emlak komisyoncusu olarak çalışan 27 yaşındaki Julie-Ann Reed, göğüslerini küçültmesini isteyen patronu Gerald Probert'i mahkemeye verdi. Patronunun sözleri nedeniyle depresyona giren Reed'in açtığı dava sonuçlandı ve Probert, 30 bin pound ödemeye mahkum edildi. Patronunun sürekli göğüsleriyle ilgili yaptığı yorumun cinsiyet ayrımcılığına neden olduğu gerekçesiyle Exeter İş Mahkemesi'ne başvuran Reed, "Göğüslerini küçült ya da kendine yeni bluzlar al" diyen patronundan 30 bin pound kazandı. Mahkeme, Reed'in yılda 20 bin pound kazandığı işten ayrılmak zorunda kalarak daha az gelirli bir işte çalışmaya başlamasını da göz önünde bulundururken, kararın ayrımcılığa uğrayan diğer çalışanların hakları açısından emsal olacağı belirtiliyor.

47 numara ayak 1.676 Euro getirdi
Almanya'nın Wiesloch şehrinde 47 numara ayakkabı giyen ve Volvo otomobil kullanan Uwe Stadter, ayağı pedala sıkışınca şirkete tazminat davası açtı. 29 yıldır Volvo'nun Cabrio modelini kullanan Stadter geçen yıl çıkan en son modeli aldı. Arabayı aldıktan çok kısa bir süre sonra işe gitmek için yola çıkan Stadter takım kıyafetine uygun klasik ayakkabı giydi. Yolda Stadter arabayı sürerken ayağının gaz pedalından çekmeye çalıştı. Ancak ayağı gaz pedalına sıkışan sürücü ayağını pedaldan çekemediği için 250 kilometre yol gitmek zorunda kaldı. Benzinin bitmesiyle durabilen Stadter soluğu mahkemede aldı. Mahkeme şirketin kullanıcıya bin 676 Euro tazminat vermesini kararlaştırırken, üreticilerin de, arabayı herkesin kullanabileceği genişlikte yapılması gerektiği kararını verdi.

Avea'dan 23 gence 513 bin YTL fon
Türkiye'de girişimcilik eğitimini, projelerin fonlanmasını ve işini kuran gençlerin en kritik dönemi olan ilk yıllarında danışmanlıkla desteklenmesini bir arada hayata geçiren tek proje olan Hayatımın Fikri, ikinci yılında 19 proje ile 23 genç girişimciye toplam 513.000 YTL fon verdi. Avea'nın 2006 yılında, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile hayata geçirdiği ve gençleri girişimciliğe yönlendiren "Hayatımın Fikri Gençlik için Girişimcilik" projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı. Avea CEO'su Cüneyt Türktan, "Bu projeyle genç işsizliği sorununa proaktif bir yaklaşım getirerek girişimciliğe yönlendirmeye başladık" dedi.