kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Keşke biz yenilseydik, sen bu kadar üzülmeseydin!

Dile kolay, iş yaşamında tam 50 yıl! Önceki akşam büyük bir kalabalığı Sütlüce'deki Rahmi Koç Müzesi'ne toplayan davetin ev sahibi Rahmi Koç'tu.
Koç Holding'in Şeref Başkanlığı koltuğunda oturan Koç, bu yıl iş hayatındaki 50'inci yılını kutluyor ve Otokoç da 80'inci yılını.
Davet neredeyse müzenin tüm bahçesini kaplamış durumdaydı. Yakasında kırmızı karanfili eksik etmediği beyaz smokiniyle Rahmi Koç, bütün konuklarıyla tek tek ilgileniyordu. Derken ünlü şovmen Beyaz sahnede görünüverdi ve sonra da yanına Rahmi Koç'u alarak minik bir sunum yapmaya başladı. Koç, böylesi özel bir anda yanında üç çocuğu da olsun istedi. Mustafa ve Ali Koç da sahneye çıktı ama mikrofondan Ömer Koç'u da yanına almak isteyen Rahmi Koç'un bu dileği gerçekleşemedi, çünkü Ömer Koç bir mazereti nedeniyle davetten erken ayrılmıştı.

Dostsuz başarı yok
Beyaz sunumunu, aralara Rahmi Koç ile ilgili anekdotlar anlatan dostların mini video görüntülerini de ekleyerek yapıyordu ve her anekdotun arkasından Koç hem şaşırıyor hem de duygulu anlar yaşıyordu.
Benim en çok hoşuma giden anekdotlardan birini Ali Koç anlattı. Aile fanatik futbol tutkunuydu. Ali Koç, babalarıyla ayrı takımları tutmuş olmalarına rağmen bir gün Rahmi Koç'tan aldığı bir sms mesajından çok etkilendiğini söyledi. Baba Koç, Fenerbahçe'nin bir yenilgisinin ve Ali Koç'un bu olaya çok üzülmesinin ardından, 'Keşke biz yenilseydik de sen bu kadar üzülmeseydin' diye bir mesaj atmış oğluna.
Tabii 50 koca yılı deviren Rahmi Koç o gece de üstüne basa basa söyledi. 'Bu başarı çocuklarım ve dostlarım olmasaydı gerçek olmazdı.!"
Baktım çevreme, tatil aylarının içinde olmamıza rağmen, dostlar dediği iş dünyasının önde gelen bütün isimleri tam kadro müzenin bahçesinde, Rahmi Koç'un 50'inci yılını kutluyordu.