kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Kaleci Aykut'a güvenilmeli

Galatasaray kaleci almalı mı? Ya da transferi gündeme gelen isimler Aykut'tan daha iyi mi? Geçen hafta "Atan ve tutan kaliteli olacak" başlıklı yazımda kalecilerle ilgili şu örneği vermiştim: "Galatasaray, Avrupa'da yükselirken, ligde şampiyonluklar kazanırken hep kaliteli yabancı kalecilere ve kaliteli golcülere sahipti. Örnek mi? Simoviç-Tanju, Taffarel-Hakan Şükür, Taffarel-Jardel, Mondragon-Ümit Karan-Hakan Şükür."
Eğer, Galatasaray'ın transfer edeceği kaleci Simoviç, Taffarel ve Mondragon ayarında ise sözüm olmaz. Ama sırf yabancı kaleci almak için de transfer yapılamaz... Gündeme gelen isimlerin Aykut'tan daha iyi olduğuna inanmıyorum. Orkun'un da Aykut'la iyi anlaştığına inanıyorum.

ÖNCELİK SAĞBEK
SABAH'ın yetenekli; genç editörü Emir Somer, geçtiğimiz hafta, "Gol yemeyen takıma kaleci aranıyor" başlığı altında mükemmel bir analiz yapmış. Hatırlatmakta yarar var; Galatasaray şampiyon olduğu geçen sezon kalesinde 23 gol gördü. Bu kadar az golü Galatasaray en son UEFA Şampiyonu olduğu 1999-2000 sezonunda kalesinde görmüş.
Aykut 13 lig maçının 8'inde hiç gol yememiş. Üstelik 28, 29, 30, 31, ve 32'inci haftalarda, yani toplam 5 maç üst üste kalesinde gol görmemiş. Acemilik dönemini Mondi'nin arkasında yıllarca bekleyerek tamamlayan ve ustalık dönemine terfi eden Aykut'u ben sıradan bir yabancı kaleciye tercih ederim. Aykut, yan toplar almakta başarılı, çabuk ve refleksleri güçlü.
Galatasaray teknik heyeti Aykut'a güvenmeli, iki yabancı hakkını golcüden ve özellikle sağbekten yana kullanmalı.
Bu arada; Fatih Terim'in G.Saray'ın son şampiyonluğunda payı olan Aykut'u EURO 2008'e çağırmaması beni çok şaşırtmıştı. Aykut'un G.Saray'ın kalesini istikrarlı koruduğu sürece kaleciliğini büyüteceğini ve Milli Takım'ın da değişmezi olacağını düşünüyorum.