kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu.

Kamu ihalesi için fiyat farkı verilecek
KAMU ihalelerinde fiyat farkı esaslarını yeniden düzenleyen tasarı TBMM Genel Kurul gündeminde bu hafta ön sıralarına çekilerek görüşülecek. Kamu İhale Kanununa göre, ihalesi yapılmış, ancak atıl durumda kalmış kamu yatırımlarının ekonomiye kazandırılmaları hedefleniyor.

35 ilde çiftçiye kuraklık ödemesi
BU yılın ilkbahar döneminde Türkiye'de meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere hibe olarak nakdi destek verilmesi ve bu çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe girdi. Belirlenen 35 il ve bunlara bağlı toplam 210 ilçede ödemeler yapılacak.

Rüzgarda yatırımın % 90'ı yapılamayacak
YATIRIM için 71 bin megavatı aşkın başvuruda bulunulan rüzgar enerjisinde, iletim hatları yeterli olmadığı için beş yıl içinde yalnızca 7 bin MW kurulu gücünde yatırım için lisans verilecek. Böylece başvuruların yüzde 90'ı değerlendirme dışı kalacak. Arazi ile trafoları çakışanlar arasında ihale yapılarak lisans alacak yatırımlar belirlenecek.

Muhasebe tarihçileri buluşacak
İSTANBUL, bugüne dek gerçekleşen en büyük Muhasebe Tarihçileri Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5 kıtadan toplam 53 ülkenin akademisyen, bilim adamı ve araştırmacılarından oluşan toplam 550 katılımcı, 20-24 Temmuz 2008 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile MUFAD'ın ortaklaşa düzenlediği kongrede buluşacak.