kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Frank Ghery'nin projesi TRT'nin yer kavgasına yenildi!

Dünyaca ünlü mimar Frank Ghery tarafından projelendirilen Suna Kıraç Kültür Merkezi için bugüne kadar bir tek çivi çakılamadı.
Üstelik daha önce de gündeme getirmiştim, Frank Ghery neredeyse 80 olmak üzere ve 'Ölmeden iki proje daha bitirmek istiyorum' diyerek bir türlü hayata geçirilemeyen İstanbul'daki projesinden belki de vazgeçeceğinin sinyallerini vermişti. Ünlü mimar bu dünyaya veda etmeden şayet İstanbul projesini yapamayacaksa başka projelere şans tanımak istiyordu resmen.
Aylar önce Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmüş ve Tepebaşı'nda TRT binasının da yer aldığı arsada gerçekleştirilmesi konuşulan projeye neden bir türlü başlanılamadığını sormuştum. Topbaş, kendisinden kaynaklanan hiçbir sorunun olmadığını, bir mimar olarak hilkat garibesine benzettiği TRT binasının yıkılmasından da mutluluk duyacağını söylemeye çalışmış ve sorunun TRT yönetiminden kaynakladığını anlatmıştı.
Neticede aylarca TRT'ye bir türlü genel müdür atanamamıştı.
Oysa biliyorsunuz, TRT yeni genel müdürüne kavuştu.
Atamayı duyduğum ilk gün aklıma gelen ilk Ghery'nin projesi oldu. Sandım ki hakikaten bu projenin önü açılacak.
Kim istemez diye düşünmüştüm, parası da çoktan hazır, hatta bekletilen, böylesine bir projeyi hayata geçirmeyi?

Otel pazarlığı mı?
Oysa duyduklarım hiç de benim düşündüğüm gibi değil. Şöyle ki, gelen haberler, TRT'nin Büyükşehir'den kendisine taşınacak bir yer gösterilmesini istediği, Büyükşehir'in hem pek de yardımcı olmadığı gibi TRT'yi Ulus'taki binasından da çıkartmak istediği yolunda.
Büyükşehir'in Ulus'taki TRT binasının yer aldığı alanda bir otel projesine sıcak baktığı belirtiliyor hatta.
Yani demek istediğim o ya da bu sebepten, tam 160 milyon dolara mal olacak olan ve üstelik de parası da hazır olan önemli bir proje can çekişiyor.
2010 Kültür Başkenti için aslında önemli ve görkemli tek proje Suna Kıraç Kültür Merkezi idi ama sanıyorum yetişmesi mümkün değil.