kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fatih hoca söylesin

AHMET ÇAKAR
AHMET ÇAKAR
Acı haberi Aysel Doğan, Terim'in ağzından duymak istedi: "Kocamın durumuyla ilgili haberi bana Fatih Hoca versin" O anda Terim'in gözündeki yaşlar sel olup aktı ve haberi vermeye gitti..
Bodrum'daki yazlığımda televizyondan " Hasan Doğan kalp krizi geçirdi" alt yazısını görünce hemen arabaya atlayıp hastaneye doğru yola çıktım. Yol boyunca. Levent Kızıl'dan Hasan Doğan'ın sağlık durumunu öğrenmeye çalıştım. Kızıl da hastanedeki diğerleri gibi Doğan'ın ne durumda olduğunun kesin ve net bilgisine haiz değildi. Tam hastaneye girerken İstanbul'dan telefon açan bir arkadaşım Hasan Bey'in kaybedildiğini televizyonların bu şekilde haber geçtiğini söyledi. O yüzden daha telaşlı ve heyecanlı bir şekilde hastaneye girdim. Doktor olduğum için direk doktorların bulunduğu odaya girdim.
O ana kadar kamuoyuna net bir açıklama yapmayan doktorlar, meslektaşlarına yani bana aynen şunları söylediler: "Hocam zaten ex (yaşam fonksiyonlarını kaybetmiş) gelmişti. Bütün çabalarımıza rağmen geri döndüremedik. Başımız sağolsun"

GÖZYAŞLARI
Bu haberi alır almaz, dışarıda, gözlerindeki yaş, yuvalarında durarak bekleyen Fatih Terim, Fulya Terim, Semih Şentürk, Rüştü Reçber, Arda Turan, Tümer Metin, Tuncay Şanlı, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Ayhan Akman ve Eşi'nin (Aysel Doğan) olduğu bölüme doğru hareket edip acı haberi verdim. Başımız sağolsun diyebildim. O sırada futbolcuların da Fatih Hoca'nın da Fulya Hanım'ın da gözlerinden yaşlar süzüldü. Hocanın ağzından sadece "Sabah beraberdik, öğlen beraberdik akşam da beraber olacaktık. Bu nasıl Ahmet" sözleri çıkabildi. O sırada acı haberi Doğan'ın sevgili eşi Aysel Hanım'a vermeye gidenlerden bir tanesi geri dönmüş, yanımızda belirivermişti. Hocaya dönüp "Hocam Aysel Hanım diyor ki ' Kocamın durumuyla ilgili son haberi bana Fatih Terim versin, o bizi, milli takımı defalarca kurtardı. Şimdi de kocam kurtulduysa gelsin söylesin, kurtulmadıysa da ölüm haberini yine o versin' diyor Aysel hanım sizi bekliyor" dedi. O anda Fatih Terim'in gözündeki yaşlar sel olup aktı. Dağ gibi Fatih Terim birdenbire yıkılmıştı. Bir an göz göze geldik "Hocam bu görev sana düşer, istersen ben de seninle geleyim" dedim.

BU FUTBOL NEDİR BÖYLE?
Fatih Terim kendisi gibi sürekli ağlamakta olan eşi Fulya Hanım'a baktı ve o acı haberi vermek için Aysel Doğan'ın yanına gitti. O anda Terim'in duygusallığını, insani yönünü bir kez daha gördüm. Fatih Terim o dakikadan itibaren Aysel Hanım'ın başından bir an olsun ayrılmadı. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelene kadar Aysel Hanım'la, Doğan ailesiyle ve oradaki organizasyonla Fatih hoca ilgilendi. Başbakan da geldikten sonra kendisiyle konuşma olanağımız oldu. Sayın Başbakan'ın acısı elbetteki çok büyüktü. Sadece bana "Ahmet hocam bu futbol nedir böyle" der gibi bakıyordu. Başbakanı futbol oynadığı yıllardan ve televizyonlardan çok farklı şekillerde gördüm. Kimi zaman endişeli kimi zaman neşeli kimi zaman da heyecanlıydı. Ama o gece çok farklıydı. Kendini tutuyor ama belli ki çok derin bir acı çekiyordu. Emine hanım da öyle. Onun acısı daha da belliydi.

ALLAH SABIR VERSİN
Gecenin ilerleyen saatlerinde kaldığım hastaneden sevgili dostum Hasan Doğan'ın acısı, Terim'in çok duygusal anları, Aysel Doğan, Fulya Terim ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere orada bulunanların büyük acıları aklımda kalarak hastaneden ayrıldım. Sevgili Hasan Doğan, Sayın Başkanım mekanın cennet olsun. Hepimize Allah sabırlar versin.