kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gözü kara pehlivan

TURGUT DOĞAN-Edirne
647. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Recep Kara oldu. Kara, rakibi Ekrem Yavuz'un pes etmesiyle başpehlivanlığa ulaşan isim oldu ..
647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalya'dan Recep Kara başpehlivanlığı kazandı. Finalde karşılaşan Recep Kara ile rakibi Yalova'dan Ekrem Yavuz, 35 dakika sonunda yenişemediler. Kural gereği 10 dakikalık puanlı uzatma güreşlerinde ilk puanı Recep Kara aldı. Ardından 3 puana ulaşan Kara, güreş sırasında rakibi Yavuz'un pes etmesi üzerine, 2008 yılı Türkiye Başpehlivanı unvanını kazandı. Başpehlivan Recep Kara, ikinci yılda da altın kemerin 1 yıl süreyle sahibi olurken, Edirne Belediyesi'nden 14 bin YTL para ödülü ile bir çok madalya, plaket ve ödülün sahibi oldu.

YENİ AĞA SEYFETTİN SELİM
Galibiyetini tur atarak kutlayan Kara, "Altın kemeri almama bir basamak kaldı. Bu yılda başpehlivanlığı almayı başardım. Bana destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi. Öte yandan Kırkpınar'da bu senenin 'Ağa'sı Seyfettin Selim oldu. Mehmet Cadıl ve Seyfettin Selim'in katıldığı açık artırmada 400 bin YTL ödeyerek 2009 yılının 'Kırkpınar Ağa'sı olan Selim, "Yağlı güreşleri seviyorum. 10 yıldır Kırkpınar'a geliyorum" dedi.