kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AHMET ÇAKAR

Yine Lubos yine İsviçre maçı!..

Bu satırların yazarını okuyanlar hatırlayacaklardır. İsviçre ile playoff'ta eşleşmemizin ardından SABAH gazetesine bir yazı yazmış ve "Tezgaha getiriliyoruz. Türkiye'de oynayacağımız maçın hakemi değiştirildi. Franck De Bleckere o maçın hakemi değildi. Ancak Blatter'den gelen emirle Türkiyeİsviçre maçına atandı. FIFA Başkanı Blatter'in takımı İsviçre, bizi tezgaha getirecek ama asıl De Bleckere'e değil şimdi Lubos'a da hiç güvenmiyorum" diye yazmıştım. Nitekim Slovak hakem Lubos Michel, İsviçre Bern'deki maçta bizi bitirmiş, 2-0 kaybettiğimiz maçta Hakan Şükür'e Müller'in yaptığı penaltıyı atlamıştı. Şimdi öğrendik ki İsviçre ile oynayacağımız grup maçının hakemi yine Lubos'muş. Portekiz'le oynayacağımız maçın sonucu nasıl olursa olsun İsviçre maçı, hayati derecede önem taşıyor . Çünkü yıllardır bilinir ki böyle grup maçlarında 2. müsabakalar kritiktir. Zira 3. ve son maçlarda bazen bir maçın berabere bitmesi 2 takımın da işine gelir. Bizim grubun son maçı Portekiz ile İsviçre arasında. Yani yine öyle bir matematik ortaya çıkabilir ki Portekizİsviçre berabere biter, ikisi de gruptan çıkar. Öyleyse İsviçre-Türkiye maçı Blatter'in ülkesi, ev sahibi İsviçre için en kritik maç.

BLATTER'İN MANEVİ OĞLU
İnsan biraz utanır. Böylesine büyük turnuvalarda hakem atamak en az 10 saat sürer. Bir maça bir hakemi planlıyorsanız ve adil insanlarsanız o hakemle o takımların son yıllarda yaşadığı olayları hesaplar ve provakatif atamalardan kaçınırsınız. Demek ki Lubos, İsviçre'yi; İsviçre'de Lubos'u çok seviyor. Belki de Lubos, Blatter'in manevi oğludur. Lubos'un tayini ya gözden kaçtı ya da çok iyi niyetle yapıldı. Yine diyelim ki haftaya oynayacağımız İsviçre maçında Lubos, bizim aleyhimize gayet insani hatta her hakemin zaman zaman yaptığı masum hatalardan birini yaptı. Ve biz bu hatayla maçı kaybettik. O zaman ne olacak? İsviçre'nin hakem tarafından kollanıp yukarıya taşınmak istendiğini Blatter'le Lubos arasındaki üstü kapalı ilişkiyi söyleyenler yani bizler yine komplo teorisyenleri mi olacağız.
Her turnuvada ev sahiplerinin ilerlemesi istenir. Avusturya'nın kapasitesinin yetmeyeceği belli. Sakın kimse "Türkiye de 3. ev sahibi" demesin. Portekiz 22 bin kişiye idman yapıyor. Bizim grupta hem biz hem Portekiz hem de İsviçre ev sahibi. O halde işte Blatter işte futbolun karanlık yüzü.