kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AHMET ÇAKAR

Destan yazdık

Dünya kupası ya da Avrupa Futbol Şampiyonaları'nın son 20 yılının en enteresan en heyecanlı maçını oynadık. Dün gece dünyada milyarlarca insan bu maçı izledikten sonra Türkiye'nin neler yaptığını herhalde 20 yıl daha konuşurlar. Ne olursa olsun karşınızda köy takımı bile olsa 75. dakikaya kadar 20 mağlup olup maçı 3-2'ye çevirebilmek ne Brezilya ne Arjantin ne de başka bir dünya devine nasip olabilir. Ama biz başardık. Bunun taktikle, teknikle alakası yok. Biz istedik, yukarısı da bize yardım etti.
Düşünebiliyor musunuz? Dünyanın en büyük kalecisi Cech tuttuğu topu elinden kaçırıyor ve biz 2-2'yi yakalalıyoruz. O ana kadar süper savunma yapan Çek defansı bir yanlış ofsayt taktiği yapıyor, Nihat da hem galibiyeti hem de çeyrek finali getiriyor.
Dün
gece yıllarca konuşulabilecek müthiş bir maç oynadık. Son 1 dakikada Türkiye'de 70 milyonun neler yaşadığını anlayabilmek çok zor. Kalecimiz Volkan oyundan atılmış, oyuncu değişikliğimiz olmadığı için kaleye Tuncay geçmiş ve 60 saniye 60 yıla dönüşmüştü. Ama başardılar.
Dün gece çocuklar tarih yazdı. Bu tarihi dünyada böylesine bir şampiyonada pek az takım yazabildi. Aslında çok ama çok pis goller yedik. Zaten turnuvanın ilk maçından beri böyle pis goller yiyoruz. Ama ikinci 45 dakika sahada sadece biz vardık. Dünyanın önemli markalarından biri Çek Cumhuriyeti'ni sahadan sildik. Hem de ne siliş! Herhalde Çekler dün geceyi bir daha hatırlamayı hiç istemeyecekler.

SEVGİLİ VOLKANIM...
Aslında dün gece biz çeyrek finale rezil bir hakem ve kalecisiz çıktık desek hiç de yalan olmaz. Şimdi hedef Hırvatistan. Asla büyük bir takım değil. Çek'i yenmiş takım, Hırvat'ı da yenebilir. Ondan sonrasını tahmin bile edemiyorum. Sevgili Volkan'a sırası değil ama bir çift lafımız olacak. Kabul, yaptığın harekette gördüğün kırmızı kart ağır ama niye yapıyorsun? Sahadaki hakem Türk hakemi değil. Ya maç 3-3 olup da penaltılarda kaybetseydik senin halin nice olurdu sevgili Volkanım?