kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Federer'i yenerek Wimbledon'da bir devri sona erdiren Nadal, galibiyetin sevincini doyasıya yaşadı.

Son Kral Nadal

Tarihe geçen maçta İspanyol raket Nadal, Roger Federer'i mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı ve rakibinin 5 yıllık şampiyonluk serisine son verdi..
İspanyol raket Rafael Nadal, Wimbledon tek erkekler finalinde altıncı kez bir Grand Slam turnuvasında karşılaştığı İsviçreli Roger Federer'i mağlup ederek rakibinin 5 yıllık şampiyonluk serisine son verdi. Rafael Nadal, Londra'daki All England Lawn Tennis and Croquet Club'da oynanan ve toplam 4 saat 25 dakika süren müthiş maçı 6-4, 6-4, 6-7, 6-7 ve 8-6'lık 5 set sonunda 3-2 kazanarak kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı.

YAĞMUR MAÇA DAMGA VURDU

Üçüncü ve beşinci setin sonunda yağmur nedeniyle ara verilen karşılaşmanın son setinde dünyanın 1 numarasını yenen toprak kort ustası Rafael Nadal, böylece çimde de ne kadar etkili olduğunu kanıtladı ve Federer'in 65 maçtır çim kortta yenilmeme ile 40 maçtır Wimbledon'da kaybetmeme rekorunu tarihe gömmüş oldu. 1996 yılından sonra ilk defa Wimbledon'u kazanan ilk İspanyol raket olan Nadal, ayrıca elde ettiği bu birincilikle 1980'den sonra hem Roland Garros hemde Wimbledon'ı üst üste kazanan ilk raket oldu. İsveçli efsane isim Björn Borg'dan beri bunu başaran kimse olmamıştı. Nadal'ın maç sonundaki "Tarihin en iyisini yendim" sözleri de zaferinin önemini gösterdi.

FEDERER REKORU KAÇIRDI
Maçı kaybeden Federer, 2002'den bu zamana ilk defa bir mücadeleyi kaybetti. Federer altı defa üst üste şampiyon olamayınca Björn Borg'un da rekorunu kırma şansını elinden kaçırdı.
Haberin fotoğrafları