kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Britanya Grand Prix'i, Formula 1'indoğduğu yer olarak değerlendiri-len tarihi Silverstone Pisti'nde ya-pıldı. 60 turluk yarışın ardından 18yarışlık 2008 takviminin ilk yarısısona ermiş oldu. Hamilton, zafersevincini kupa ile böyle yaşadı.

İngiltere Prensi

İngiltere Grand Prixi'nde damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton, 8 yıl sonra Silverstone'da kazanan ilk Britanyalı oldu ..
İLİŞKİLİ HABERLER
İngiltere Prensi
Formula 1'de sezonun dokuzuncu yarışı olan İngiltere Grand Prix'sini McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Hamilton, 2000'de Silverstone'da kazanan son Britanyalı İskoç David Coulthard'ın ardından 8 yıl sonra ilk sırayı aldı. Silverstone Pisti'ndeki yarışta ikinci sırayı BMW-Sauber'in Alman pilotu Nick Heidfeld elde ederken, podyuma çıkan son isim Honda pilotu Rubens Barrichello oldu. Dünkü sıralama turlarının ardından elde ettiği dereceyle, 60 turluk yarışa üçüncü sırada başlayan Ferrari'nin dünya şampiyonu pilotu Kimi Raikkonen 4. oldu.

KOVALAINEN BEŞİNCİ OLDU

Yarışa ilk sırada başlayan McLaren pilotu Heikki Kovalainen ise beşinci sırayı elde etti. Renault'nun iki kez dünya şampiyonu olan İspanyol pilotu Fernando Alonso altıncı sırada yarışı tamamlarken, Japon pilot Nakajima yedinci ve İtalyan pilot Jarno Trulli de sekizinci olarak puan alan son isim oldu.
Haberin fotoğrafları