kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2. Tuncay vakası

DENİZ DERİNSU
F.Bahçe'de yine aynı transfer hikayesi sahnede. Geçen sezon Kezman'a verilen para yüzünden Tuncay'ı kaybeden sarı-lacivertliler, şimdi de Emre transferiyle aynı sıkıntıyı Aurelio'da yaşıyorlar ..
Fenerbahçe yönetimi transferde 'Her sezon bir Dünya yıldızı' parolası ile hareket ederken, elindeki yıldızları tutmakta zorlanıyor. Bunun sebebi ise transfer edilen futbolculara verilen yıllık ücretler. Geçen sezon başında Middlesbrough'ya giden Tuncay Şanlı'nın ayrılığında Kezman'ın 3.2 milyon Euro'luk yıllık ücreti önemli rol oynamıştı. Milli futbolcu, transfer görüşmelerinde "Kezman'ın aldığı paradan 1 Euro fazla isterim" diyerek Sırp futbolcunun aldığı paraya tepkisini de dolaylı olarak dile getirmiş ancak Fenerbahçe 2 milyon 850 bin Euro'nun üstüne çıkmayınca Ada yolunu tutmuştu. Oysa Kezman'ın ücretinden rahatsızlık duyan Alex'in yıllığı yeni sözleşmede 2'den 3 milyon Euro'ya çıkarılmıştı.

ŞİMDİ DE AURELİO MU!
Bu krizin tekrarı Aurelio'da yaşanıyor. Yeni transfer Emre Belözoğlu'nun yıllık ücreti, takımın vazgeçilmezi olarak gösterilen Brezilyalı'nın da gemileri yakmasına neden oldu. Geçen yıl 1 milyon 150 bin Euro'ya oynayan Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu yeni sözleşmde yıllık 3 milyon Euro talep etmişti. Yönetim ise 2 milyon Aurelio'ya, 700 bin Euro da menajerlik payı olmak üzere Tutumlu'ya önerdi. Ancak bu teklif kabul edilmedi ve sonrasında Aurelio da İspanyol kulübü Real Betis ile el sıkıştı.

RAKAMLAR ABARTILI
Transferde sarı-lacivertli yönetimle ters düşen menajer Tutumlu'nun "Aurelio Betis'ten yıllık 3.5 milyon Euro alacak" iddiası da İspanyol basınınca abartılı bulundu. İspanyol gazeteleri Aurelio'nun alacağı paranın yıllık 1.5 milyon Euro'yu geçmeyeceğini yazdılar.