kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ajda Pekkan, bugüne kadar 80'e yakın müzik çalışmasına imza attı.

Ajda Pekkan 30 yıldır Süperstar

MEHMET ÇALIŞKAN
Ajda Pekkan kendisiyle özdeşleşen 'Süperstar' lakabını alalı tam 30 yıl oldu. Ünlü sanatçıya bu lakap, 1978'de Erol Simavi tarafından takıldı..
Günümüzde televizyonlarda yayınlanan birçok yarışmada Türkiye'nin starları seçiliyor. Ancak seçilen bu isimlerin çoğunun yıldızı kısa bir süre sonra sönüyor. İsimleri hafızalardan çok kısa bir zaman zarfında silinip, gidiyor. Oysa Ajda Pekkan, tam 30 yıldır Türkiye'nin 'Süperstar'ı olarak anılıyor.

AVRUPA'YA AÇILDI
Ünlü şarkıcı, 'Süperstar' payesini almasını medya patronu Erol Simavi'ye borçlu. İlk plağını 1965'te çıkaran Pekkan, 60'ların sonunda ve 70'lerde Türkiye'nin hakkında en çok konuşulan sanatçılarından biriydi. Öyle ki namı yurtdışına kadar taşmıştı. Albümleri Türkiye'de satış rekorları kırarken, Atina'daki Uluslararası Apollonia Müzik Festivali'nden Barcelona'daki Akdeniz Şarkıları Festivali'ne kadar dünyanın pek çok yerindeki şarkı yarışmalarında önemli dereceler elde ediyordu. 1976'da Paris'in Olympia müzikholünde, dünyaca ünlü Cezayir asıllı Fransız şarkıcısı Enrico Macias'la konserler verdi ve Avrupa'da iyice popüler hale geldi. Edindiği tüm bu uluslararası başarılara rağmen Pekkan'ın bu başarıyı gösteremeyen sanatçılar gibi 'star' olarak anılmasını içine sindiremeyen Erol Simavi, 1978'de katıldığı bir dost toplantısında tarihi bir yorumda bulundu.

STAR SÖZÜ YETERSİZ!
Toplantıda bulunanlardan birinin "Türkiye'nin starı Ajda Pekkan'dır" demesi üzerine söze giren Simavi, "Ajda Pekkan'a 'star' demek yetmez, ancak 'süperstar' dersek, onun hakkını veririz" diye konuştu. O günden sonra Pekkan önce sanat çevrelerinde, sonra da hayranlarının arasında bu sıfatla anılır oldu. 1978 yılında aynı adı taşıyan bir albüm çıkararak, kendisine verilen bu payeyi pekiştirdi. Sonraki yıllarda bu serinin devam albümlerini de çıkardı ve süperstarlığı hiç kimseye bırakmadı.
Haberin fotoğrafları