kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milliler siftah peşinde

Yeni Haber
Türkiye ile Çek Cumhuriyeti (A) milli futbol takımları arasında yarın yapılacak EURO 2008 (A) Grubu üçüncü ve son maçı öncesi, ay-yıldızlı ekibin rakibi karşısında henüz galibiyeti bulunmuyor.

Gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan Türkiye, rakibiyle daha önce yaptığı maçların hiçbirini kazanamadı.Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maçta karşılaşırken, bu müsabakaların 3'ünü yitirdi, 1'inde ise berabere kaldı.Bu maçlarda sadece 3 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 13 gol gördü.

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın 2 golüne engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

27 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta ise Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve 1'i penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı.

30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı ise Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.İki ülke (A) milli futbol takımları en son 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı.

Bu arada yarınki kritik maç, iki ülke milli takımları arasındaki ilk resmi müsabaka olacak.Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi aldı, 5 gol atıp, 24 gol yedi.

AA