kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'"Skibbe iyi tercih"

Yeni Haber
Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, yeni sezonda çalışacakları Alman teknik direktör Michael Skibbe'nin iyi bir seçim olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Sarı-kırmızılı futbolcunun Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

Yeni sezon için hazırlıklara erken başlayarak Florya Metin Oktay Tesisleri'nde koşular yapan Ümit, Alman çalıştırıcı için, ''İzlediğim maçlarında, Bayer Leverkusen'de oynattığı futbol hakikaten göze hoş geliyordu. Hem genç hem dinamik bir hoca. İnşallah Galatasaray'a yararlı olur. Ben çok ümitliyim. İyi bir tercih olduğunu düşünüyorum'' dedi.Skibbe'nin genç oyunculara fazla ilgi gösteren yapısının Galatasaray takımı için artı bir değer oluşturacağını kaydeden Ümit şunları kaydetti:''Öncelikle Galatasaray camiasına hayırlı uğurlu olsun. Genç bir teknik direktör. Benim izlediğim kadarıyla çok da başarılı oldu. Almanya lig tarihinin en geç teknik direktörü unvanını aldı. 32 yaşında Borussia Dortmund'un başına geçmişti.

Öğrendiğimiz kadarıyla genç oyunculara da çok fazla ilgi gösteren, onların maçlarını seyreden, onlara sık sık yer vermeye çalışan bir teknik adam. Herhalde Galatasaray için de bir artı değer oluşturacak. Galatasaray kadar genç bir kadro gördü mü, bilmiyorum. Gençler de inşallah bundan faydalanıp iyi yerlere gelmeye çalışacaklar.''

ÇOK FAZLA TAKVİYE MANTIKSIZ OLUR

Yöneticilerden alınan bilgiler ışığında takımda çok fazla değişikliğe gidilmeyeceği ifade edilerek, oturmuş kadronun artılarının neler olacağı sorusuna Ümit şöyle yanıt verdi:

''Takım zaten uyum sağlamaya başladı. Sahada da zaten iyi anlaşmaya başladık. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Çok fazla takviye mantıksız olur. Şampiyon bir takım kurulmuş. O takımın ana kadrosunu zaten barındırdığınız zaman hiçbir problem olacağını sanmıyorum. Hatta 2 ila 4 takviyeyle beraber çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum.''

ŞAMPİYONU HERKES YENMEK İSTER

Ümit, 2008-2009 futbol sezonunun kendileri için zor geçeceğini ifade ederek, ''Bu sefer şampiyon olarak başlayacağız. Şampiyonu herkes yenmek ister'' dedi.

Çalışmalara erken başlamasıyla ilgili olarak bilgi veren Ümit, ''Geçen sene gösterdiğim performansın en az o kadarını bu sezon da göstermek istiyorum. Aradaki dinlenme süresi çok uzun olduğundan, kasların çok fazla gerilemesini istemiyorum. Çok yüklemeli bir antrenman yapmıyorum, sadece kaslarımı uyarmaya çalışıyorum. Bu sene daha zor olacak bizim için. Bu sefer şampiyon olarak başlayacağız. Şampiyonu herkes yenmek ister'' diye konuştu.

(A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki mücadelesiyle ilgili olarak da Ümit, özetle şunları söyledi:

''Benim burada, onların orada olması güzel bir duygu değil tabii. Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor. Tabii ki orada olmak isterdim. Elimizden gelen destek arkadaşlarımızı maçtan önce arayarak, 'dualarımız sizinle' demek. Çok önemli bir Çek Cumhuriyeti maçımız var. İnşallah onu da kazanıp bir üst tura çıkarız. Futbol bu, ne olacağı belli olmuyor. Bir iyi, bir kötü oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bir şey söyleyemem. İnşallah kazanırız. Yani yenmemiz gereken takımlar bunlar. Bizim ülke anlamında daha iyi olduğumuz rakipler. Çünkü biz hakikaten Türkiye olarak onlardan çok daha üstün bir takımız.''