kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HAYAL KIRIKLIĞI... Middlesbrough forması altında ortaya koyduğu futbolla Ada'yı sarsan Tuncay Şanlı, EURO 2008'de Milli Takımımız'ın en büyük umutlarından biri. Ancak Tuncay, turnuvanın ilk maçı olan Portekiz karşılaşmasında takımın en kötüsüydü.

Lejyonerler kayıp

FATİH DOĞAN
Ay-yıldızlıların çok şeyler beklediği lejyonerler Portekiz'e karşı döküldü. Yurt dışında oynayan Tuncay, Nihat, Mevlüt ve Emre takımın en kötüleriydi. Tek ayakta kalan Hamit'ti; o da ikinci yarıda yoruldu..
EURO 2008 macerasına 2-0'lık Portekiz mağlubiyetiyle başlayan Milli Takımımız'da çok şeyler beklediğimiz lejyonerlerimizin kötü performansı, skorun ana etkeniydi. İlk onbirde sahaya çıkan oyuncularımız arasında, yabancı liglerde forma giyen Tuncay Şanlı, Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci ve Mevlüt Erdinç görev yaptıkları sürede hiçbir olumlu harekete imza atamadılar. Lejyonerlerden tek ayakta kalan isim olan Hamit Altıntop da ikinci yarıda yorularak oyundan düştü ve yerini Semih Şentürk'e bıraktı.

KÖTÜNÜN KÖTÜSÜ TUNCAY
Futbol elçilerimiz arasında kötünün de kötüsü olan ise Tuncay'dı. Portekiz'in savunması ile orta sahası arasındaki dengeyi alt üst etmesini beklediğimiz ve gol yollarında çok şeyler beklediğimiz yıldız oyuncu her pozisyonda topu ezerek ataklarımızın olgunlaşmadan sona ermesine neden oldu. Yediğimiz ilk golde de topu kontrol edemeyip kaptıran Tuncay'ın önemli rolü vardı. Turnuvadaki en önemli kozumuz olan Nihat ve Terim'in favorileri arasında yer alan Mevlüt de büyük hayal kırıklığı yarattılar. Orta sahada oyunu organize etmesini beklediğimiz Emre'nin silik görüntüsü de rakibin sahamıza yerleşmesinin nedeniydi.