kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Daha iyi bir başlangıç istenemezdi''

Yeni Haber
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (A) Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'in Türkiye'yi 2-0 yenmesiyle ilgili Portekiz basını, ''Daha iyi bir başlangıç istenemezdi'' değerlendirmesinde bulundu.

Publico gazetesi, ''İyi bir gösteri yapan ve turnuvadaki ilk maçında yıldızlaşan Portekiz, kupanın adaylarından biri olduğunu hakkında en ufak bir şüphe bile bırakmadı'' ifadesini kullanırken, Portekiz Milli Takımı'nın bundan sonra sadece Türkiye karşısındaki futbolunun ''ilk gün ateşi'' olmadığını göstermesi gerekeceği kaydedildi. A Bola gazetesi de ''Portekiz, Türkiye galibiyeti ile yıldızlaşıyor'' derken, ''2 gol ve 3 direkten dönen topla Portekiz'in turnuvada final oynaması için ikna edici bir futbol ortaya koyduğu'' belirtildi.

Record gazetesi de, ''Milli takım, büyük bir stille yola çıktı'' başlığını atarken, Portekiz'in baştan sona kadar sahanın tek egemeni olduğu savunuldu.

Bu arada tüm Portekiz gazeteleri, Türkiye'ye karşı ilk golü atan defans oyuncusu Pepe'nin sahanın en iyisi olup, Cristiano Ronaldo'dan daha da yıldızlaştığını yazdı. Haberlerde ayrıca, Türkiye karşısında alınan galibiyetten sonra tüm Portekiz'de ve Portekiz vatandaşlarının yaşadığı ülkelerde sokaklara çıkan Portekizlilerin büyük sevinç gösterileri yaptıkları ifade edildi.

Öte yandan, İspanyol basını da ''Portekiz, Türkiye karşısında sorun yaşamayarak iyi bir başlangıç yaptı'' derken, Real Madrid'de oynayan ve Portekiz Milli Takımı'nda 2. kez resmi bir maçta forma giyen Pepe'ye övgüler yağdırdı.