kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye gibiydi

SÜLEYMAN GÜLTEKİN
Tribünlerin dolduğu maçta gurbetçiler, tribünlerde çoğunluğu ele geçirdi. Karaborsacıları güldüren gurbetçiler, Cenevre'yi Türk şehrine çevirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye gibiydi
Milli Takımımız ile Portekiz arasındaki karşılaşmanın oynandığı 30 bin kişi kapasiteli Stade de Geneve'in koltukları tamamen doldu. Cenevre kentinde birçok Portekiz vatandaşının yaşamasına rağmen, statta çoğunluk Türk futbolseverlerdeydi. Çünkü vatandaşlarımız için ayrılan 5 bin 600 biletin hepsinin satılması üzerine kente civar şehirlerden ve ülkelerden gelen çok sayıda gurbetçi karaborsadan bilet alarak stada girdi. 259 yazılı basın mensubu ve 86 foto muhabirinin takip ettiği mücadelede tribünde oturan vatandaşlarımız özellikle ilk yarıda stadı inletti. Cenevre'yi Türkiye'ye çeviren gurbetçilerimiz, Portekiz'in gollerinden sonra sessizliğe gömüldü.

HER YERDE DOSTLUK GÖSTERİLERİ
Stade de Geneve'e giremeyen vatandaşlarımız ise şehirde kurulan maç izleme noktalarında karşılaşmayı izledi. Gecenin en güzel olayı ise iki ülke seyircilerinin maç öncesi, sırası ve sonrasında dostça hareket etmeleriydi.