kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSVİÇRE MAÇI FİNAL.... EURO 2008’e yenilgiyle başlayan Türkiye ile İsviçre’nin çarşamba günkü maçı ‘final’ niteliğine büründü. Bu maçı kaybeden taraf ateşe düşecek. Kazanan, umudunu son maçlara taşıyacak.

Yenmemiz mucize olurdu

FATİH DOĞAN
Türkiye, teknik direktör Fatih Terim'in santrforsuz, 3 forvetli sistemiyle hazırlandığı EURO 2008'e kötü bir başlangıç yaptı. 3 şutu direkten dönen Portekiz, 2 kez fileyi buldu. Rakip kaleye tek isabetli şut atabilen Türkiye için bu sonuç kaçınılmazdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yenmemiz mucize olurdu
2002 yılındaki Dünya Kupası üçüncülüğünden sonra futbol arenasına ve başarıya hasret kalan Türkiye, umutla çektiği Euro 2008'e Portekiz'e 2-0 yenilerek başladı. Tecrübesi, iddiası ve karizmasının da etkisiyle maça iyi başlayan Portekiz, sağ kanatta Hamit'i Simao'yla geçemeyince, Tuncay'ın kanatlarına yüklendi. Portekiz'in atakları defansımıza; 17. dakikada Pepe'nin kafa golü ise haklı bir kararla ofsayta takıldı. 21. dakikada Deco'nun 50 metreden pasında Simao, Hamit'i geçemezken, 29'daki şutu da üstten auta çıktı. 37'de Ronaldo'nun yerden sert frikiği Volkan'ın müdahalesiyle direkten döndü. 41'de Gökhan Zan'ın, Mouitinho'nun pozisyonunu bozması, savunmanın ilk yarıdaki başarıı performansının vesikası oldu. Kaleciyi bulan ilk şutumuzun 45'te Mevlüt'ün ayağından gelmesi ise acı ilk yarı istatistiğimizdi. İkinci yarı, Hamit Altıntop'un kafa pasında Simao'nun Gökhan'ın hatası ve Nuno Gomez'in direkten dönen plasesiyle başladı. Sahanın en iyisi Pepe, 61. dakikada Nuno Gomez'le girdiği ver-kaçı gole çevirerek skoru 1-0 yaptı. Bu da yetmezmiş gibi 68'de Nihat'ın sağdan bindirmesini de keserek maçın yıldızlığına soyundu.

DEĞİŞİKLİKLER DEĞİŞTİREMEDİ
İkinci yarı sağ kanattan sola geçen Ronaldo'nun 65'teki ortasında Nuno Gomez'in kafası yine direğe takıldı. 3 kez direkten dönen takımımızda Sabri, Emre Aşık ve Semih'in oyuna girmesi de oyunun dengesini değiştirmedi. 88'de Semih'in indirdiği topu Tuncay'ın ıska geçmesi beraberlik umutlarımızı bitirirken, 90+3'de Ronaldo-Mouitinho paslaşmasında Meireles son sözü söyledi: 2-0. Nani'ye krampon izi bırakan Aurelio'nun kırmızı görmemesi tek tesellimiz olurken, umutlarımızı son iki maça bıraktık.
Haberin fotoğrafları