kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Dünyanın sonu değil

Aklın düzeltemeyeceği birçok kusuru şans düzeltirmiş. Ronaldo'nun ve Nuno Gomes'in direkten dönen toplarında "Şans" sırtımızdaydı. Ama biz kusurlarımızı düzeltmek için çaba harcamayınca "Şans" kazanmayı daha çok isteyen Portekiz'den yana tavır koydu. Neydi kusurlarımız?
1- Terim, "Biz takım olarak başarıya açız" demişti. Sahaya çıkardığı onbir birbirini tamamlamayınca akordu bozuk bir Milli Takım izledik. 3 Lejyoner Tuncay-Nihat-Mevlüt hücumda tek top tutamadı. Özellikle Mevlüt-Nihat ikilisi sprinter özelliklerini sergileyecek boş alanı hiç bulamadı.
2- Sabri arkada Hamit önde formülünü bozmak hataydı. Hamit içeri kaçtığı için Simao ve Ronaldo değişerek sağ kanadımızdan etkili geldi. Bunun için Hamit'i suçlamamak gerekir. Çünkü bir futbolcunun yeri bu kadar değişirse katkısı da doğal olarak azalır.

EMRE OYUNDA HİÇ YOKTU
3- Portekiz'in sahadaki beyni Deco'ya yakın oynayan ve Milli Takım'ın lideri olarak görülen Emre Belözoğlu oyunda yoktu. Emre, Fizik güç yetersizliğinden oyuna katkıda bulunamazken kontrolündeki Deco çapraz paslarla Ronaldo ve Simao'yu sık sık hücuma kaldırdı.
4-
Hazırlık maçlarında göze çarpan en belirgin özelliğimiz topu yerden ayağa oynamaya çalışmamızdı. Ancak Portekiz karşısında ayağa isabetli pas yapamadığımız için topu kontrol edemedik. Havadan oynadıkça Portekiz'in daha çok topa sahip olmasını sağladık.
5- Yere sağlam basan, top saklayan, dar alanda rakibe çalım atabilen Arda'yı kullanmamak hataydı. Çok kötü oynayan Tuncay'ı ilk yarı sonunda çıkarmamak ve 90 dakika sahada tutmak ise daha da büyük hataydı.
6- Terim, Mevlüt ve Nihat'tan santrfor yaratmakta artık ısrar etmemeli. Elinde Semih varsa Semih oynar. Üstelik geçen sezon Semih çok fazla uluslararası maç oynadı ve çok gol attı. Emre Belözoğlu oyunun liderliğini üstlenemiyor. Bu görevi Tümer üstlenmeli. Yenilgi dünyanın sonu değil. Yeter ki; bu uyumsuz görüntüyü final maçı gibi görünen İsviçre önünde sergilemeyelim ve kadro seçiminde hatalardan arınalım.