kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Tarihe geçmek istiyorum"

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid De Souza, sarı-lacivertli formayla kupalar kaldırıp tarihe geçmek istediğini söyledi.

Brezilya'ya giden FB TV ve Fenerbahçe Dergisi ekibine açıklamalarda bulunan Deivid, merak edilen konularda düşüncelerini dile getirdi. Geleceğe dair hedeflerini açıklayan başarılı futbolcu, 8 yıl daha futbol oynamak istediğini belirterek, "Benim hedeflerim arasında da 8 sene daha futbol oynamak var. Fenerbahçe ile 1 senelik daha kontratım var. Fenerbahçe'yle başarılar kazanmak istiyorum, Fenerbahçe forması altında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak istiyorum. Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Kulübün uzun bir zamandır kazanamadığı Türkiye Kupası'nı kaldırmak istiyorum ve kulüp tarihine geçmek istiyorum. Bunların hepsi benim hedeflerim arasında. Sonrasında ailemle birlikte Brezilya'ya dönüp orada yaşayacağım." şeklinde konuştu.

-"EMRE'NİN ARAMIZA KATILMASI MUTLULUK VERİCİ"-

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili Deivid şu yorumu yaptı: "Emre Belözoğlu'nun ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyorum. Bu zaten geçmişinde kazanmış olduğu başarılardan belli. O da Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde bizimle birlikte ter dökecek arkadaşlarımızdan biri olacak. Ona hoşgeldin diyorum ve çok başarılı olmasını diliyorum."

"ŞAMPİYONLUK GALATASARAY MAÇINDA DEĞİL YIL İÇİNDE YİTİRİLEN PUANLARDAN KAYBEDİLDİ"-

Sarı-lacivertli kulübün şampiyonluğu kaybetmesi ile ilgili olarak "Nerede hata yapıldı? Herkes gereken dersi aldı mı" sorusuna Deivid, "Biz bu sene şampiyonluğu özel olarak Galatasaray maçında kaybetmedik. Sene içerisinde kaybetmiş olduğumuz puanlardan ötürü kaybettik. Bursaspor, Ankaragücü, Ankaraspor, Ç.Rizespor, Manisa gibi maçlar puan kaybetmeyeceğimiz maçlardı. Ancak öyle bir duruma geldi ki sene sonunda hiçbir maçı kaybetmememiz gereken bir duruma geldik. Dolayısıyla puan kaybedince de şampiyonluğu yitirdik. Hepimiz çok üzüldük ama geçmişe bakarak bir şey elde edemezsiniz, geleceğe bakmanız gerek. Planlamamızı buna göre yapmalıyız. Bu sene aldığımız dersleri önümüzdeki sene içerisinde uygulamamız gerekiyor. Bu sene Şampiyonlar Ligi hedefimiz o kadar büyüktü ki Türkiye Ligi belki de biraz geride kaldı diyebiliriz. Bu da bizim için bir ders olmuştur, önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi kadar Türkiye Ligi'nde de başarılı olmak bizim için bir şart olmuştur." yanıtını verdi.

Deivid, sezon boyunca kendisini mutlu eden ve mutsuz eden şeyler ile ilgili olarak ise "Geçen sene içerisinde beni en fazla üzen nokta Galatasaray'a karşı kaybettiğimiz maç ve ardından giden şampiyonluk oldu. Bunun haricinde Chelsea'ye karşı kazandığımız maç da beni en çok mutlu eden andı diyebilirim. Galibiyet golünü atmak ise benim için ayrı bir mutluluktu." diye konuştu.

-"TARAFTARIMIZ BİZE GÜVENMEYE DEVAM ETSİN"-

Brezilyalı futbolcu son olarak da taraftarlarla ilgili olarak ise "Taraftarımız desteğini bizden hiçbir zaman esirgemedi. Biz de kendilerinden bu desteklerinin ve güvenlerinin devamını istiyoruz. Başkanımız ise her koşulda bize karşı duyduğu güveni belli etti. Bu sene kendisine Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarımızın yanında Türkiye Ligi Şampiyonluğunu da vermek isterdik fakat biz futbolcular olarak bu sene bunu gerçekleştiremedik. Önümüzdeki sene bunları gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.