kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ÇGD: Selçuk'un gözaltına alınması muhalif basını sindirme eylemidir

Yeni Haber
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, gözaltına alınan gazetecilerin, bugünkü iktidara ve bu iktidarın uygulamalarına karşı olan kişiler olduğunu belirterek, "Bu durum ise muhalif yazarlara, yayıncılara, muhalif basına karşı bir sindirme ve korku salma eylemidir" dedi. Abakay, uygulamanın darbe dönemlerini hatırlattığını söyledi.

ÇGD Genel Başkanı Abakay yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin demokrasiyi, insan haklarını, Avrupa Birliği kriterlerini hiç ağzından düşürmediğini ifade ederek, "AKP iktidarında bu sabaha karşı evler, basın-yayın organları basılıyor. 12 Mart ve 12 Eylül Darbe dönemlerindeki uygulamaları hatırlatan gözaltına almalar yaşanıyor. Bu kapsamda meslektaşlarımız Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Selçuk, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhat Bolluk ve gazeteci Adnan Akfırat ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alınıyor" dedi.

"DARBE DÖNEMİ BASKINLARI BİTTİ SANIYORDUK"

Söz konusu isimlerin "ergenekon" adı verilen operasyon çerçevesinde gözaltına alındığına işaret eden Abakay, "savcılığın gerekli gördüğü konularda ve davalarda ihtiyaç duyduğu kişilerin ifadesine, bilgisine başvurma hakkı kuşkusuz vardır. Ancak bunun darbe dönemlerinde yaşanan gece yarısı ya da sabaha karşı operasyonları ile yapılmasının artık gerilerde kaldığını sanıyorduk" açıklamasında bulundu.

"KORKU SALMA EYLEMİ"

İfadesine başvurulması istenen gazetecilerin çağrılmaları halinde savcılığa gidip ifade verebilecek kişiler olduğunu vurgulayan Abakay, bu yol yerine "korku filmleri, darbe senaryoları" düzenlemenin düşünce ve basın özgürlüğünü zedelediğini kaydetti. Abakay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öte yandan Gözaltına alınan meslektaşların ortak özellikleri ise yazılarıyla, yayınlarıyla, açıklamalarıyla bugünkü iktidara, bu iktidarın uygulamalarına karşı olmalarıdır. Bu durum ise muhalif yazarlara, yayıncılara, muhalif basına karşı bir sindirme ve korku salma eylemidir. Gazeteci arkadaşlarımıza yönelik bu ilkel uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Meslektaşlarımızın en kısa sürede serbest bırakılmalarını beklemekteyiz."

(ANKA)