kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Baskın Ergenekon davası ile ilgili"

Yeni Haber
İşçi Partisi(İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, yaptığı açıklamada baskının Ergenekon davasıyla ilgili olduğunu söyledi.

İP Genel Merkezi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'nin bulunduğu binaya sabah saatlerinde yapılan baskın hakkında açıklama yapan Önsel, "Bu, uyduruk Ergenekon davasıyla ilgili bir operasyon ve aramadır. Savcılar 8-10 aydır Ergenekon davasıyla ilgili iddianameyi yazamıyorlar. Herhalde İşleri yoktu ki, İşçi Partisi ve Ulusal Kanal'a yönelik böyle bir operasyon yaptılar. Bunu yapanlar hesabını verecekler." dedi.

Genel Başkan Doğu Perinçek ve diğerlerinin kahpece gözaltına alındığını iddia eden Önsel, "Bu CIA ve ABD'nin bir provokasyonudur. 80 yaşındaki ilham Selçuk bile gözaltına alınmıştır. Ankara'da gözaltına alınan Perinçek'in, İstanbul'a getirileceğini öğrendik." ifadelerini kullandı.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı ise operasyonun her şeyden önce basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu ileri sürdü. Ulusal Kanal'ın yüzlerce polis tarafından didik didik arandığını, bilgisayarların hardisklerinin dahi çıkarıldığını belirten Büyükdağlı, "Operasyon ve aramalar nedeniyle Ulusal Kanal'ın canlı yayının durma tehlikesi var. Aydınlık Dergisi de bugün baskıya verilecekti şuanda onun da basılamama ihtimali var. AKP Hükümeti bitme yoluna giriştir. Bu da onun göstergesidir." şeklinde konuştu.

CİHAN