kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yıldız: Selçuk'un sağlığından endişe ediyoruz

Yeni Haber
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, İlhan Selçuk'un 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbeleri dönemlerini anımsatan bir yöntemle gözaltına alındığını belirterek, "85 yaşındaki Selçuk'un sağlığından endişe ettiklerini" söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi önünde açıklama yapan Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, İlhan Selçuk'un 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbelerini dönemlerini anımsatan bir yöntemle gözaltına alındığını kaydetti. Yıldız, şunları kaydetti:

"AKP'nin kapatılması davası sonucunda siyasi iktidar ve yandaşları tarafından bu davanın yörüngesinden çıkarılması çabası yoğun olarak sürmektedir. Bu bağlamda kamuoyunda Ergenekon operasyonu olarak bilinen ve uzun süredir devam etmekte olan soruşturmanın AKP'nin kapatma davasıyla ilişkilendirilmesi, Cumhuriyet Gazetesinin bu yolla sindirilmek ve susturulmak istenmesi oyununa alet olmayacağız. İsmini Atatürk'ün verdiği Cumhuriyet Gazetesi, kurulduğundan beri 84 yıldır, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti sistemini savunmaktadır. Bu uğurda pek çok şehit vermiş ve birçok badire atlatmıştır. Cumhuriyet gazetesi demokratik hak ve özgürlüklerinin, laik Atatürk cumhuriyetinin korunması mücadelesini sürdürecektir."

İbrahim Yıldız, Selçuk'a yönelik haksız gözaltı işlemine karşı yargıç nezdinde hukuki işlemler başlatıldığını kaydetti.

Yıldız, gazetecilerin soruları üzerine, Selçuk'un avukatlarıyla görüştürülmediğini, 48 saatlik bir gözaltı süresi bulunduğunu, avukatlar 24 saat sonra görüşebileceklerini ifade etti.

Gözaltına ilişkin kendilerine polis ve devletin her hangi birimi tarafından açıklama yapılmadığını aktaran Yıldız, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri ve Adalet Bakanını aradıklarını ancak kendilerine ulaşamadıklarını, not bıraktıklarını geri dönüşün olmadığını söyledi.

Yıldız, Selçuk'un evinde polisin 3 saat inceleme yaptığını, tutanak tutulduğunu kaydederek, sağlık durumuna ilişkin de, "İyi olduğunu düşünüyoruz, çünkü görüşemiyoruz. İlhan Selçuk 85 yaşında. Ciddi şekilde iki kalp krizi yaşamıştı. Bilgi alamadık, bu açıdan da kaygılıyız" dedi.

İbrahim Yıldız, Cumhuriyet Gazetesinden her hangi bir araştırma yapılmadığını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi önünde toplananların bekleyişi sürüyor. Gözaltını protesto eden grup, AKP aleyhine slogan atıyor.

(ANKA)