kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD ile sniper kavgası

Duygu GÜVENÇ ANKARA
ABD Başkan Yardımcısı Cheney'nin ziyareti öncesi Ankara'ya gelen güvenlik görevlileri, çatılara ABD'li keskin nişancıları yerleştirmek istedi. Ankara, "Güvenliği ben sağlarım" diyerek öneriyi reddetti..
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney 24-25 Mart'ta önce Ankara'yı İstanbul'u ziyaret edecek. Cheney'nin güvenlik önlemleri nedeniyle sır gibi saklanan gezisi öncesinde, Ankara, Cheney'nin protokolcülerini ve güvenlik görevlilerini ağırlamaya başladı. Cheney için ilk talep de sadece yakın planda değil, uzak planda da Amerikalılar tarafından korunması oldu. Cheney'nin geçeceği güzergâha yerleştirilecek keskin nişancı sniperların da ABD'li olması istendi.

BÜYÜKANIT'TAN DEĞİŞİKLİK
Ankara ise bu öneriyi reddetti. Protokolcüler arasında yapılan ilk görüşmede Türkiye, "Cheney'nin güvenliğinden biz sorumluyuz" dedi. Cheney'nin, eşi Lynne'in isteği üzerine, Ankara'nın yanı sıra, İstanbul'a da gitmesi bekleniyor. Bu arada Cheney'nin ziyareti öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da Kıbrıs programını değiştirdi. Büyükanıt, 24-26 Mart'taki KKTC ziyaretini, 26-28 olarak değiştirdi.