kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu gözaltına alındı.

Bu arada, 04:30 sıralarında Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan İşçi Partisi Genel Merkez Binasına gelen polis ekipleri, binada bulunan belge ve bilgisayarı incelemeye aldı. Çevik Kuvvet ekipleri bina etrafından geniş güvenlik önlemi alırken, çalışanlar dışında kimsenin binaya girişine izin verilmiyor.

Arama kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yanı sıra Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever gözaltına alındı.

Soruşturmada Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci Adnan Akfırat ve iş adamı İbrahim Benli de yer alıyor. Ayrıca gözaltına alınan isimlerin evlerinde de arama yapıldı.

DOĞU PERİNÇEK İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Ankara'da sabaha karşı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, uçakla İstanbul'a getirildi.

Ankara'da sabaha karşı Ergenekon Operasyonu kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Perinçek ve koruması Yusuf Beşerik, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a uçakla getirildi. Perinçek'in geleceğini duyan İP'liler, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde toplanmaya başladı.

Perinçek, burada Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanacak.

PERİNÇEK: ERDOĞAN'LARIN SUÇLARI BÜYÜYOR

Ergenekon operasyonu kapsamında Ankara'da gözaltına alınan ve İstanbul'a getirilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, getirildiği Fatih Adliyesi çıkışında, "Tayyip Erdoğan'ların suçları büyüyor. Altlarında kalacaklar. Suçları büyüyor. Kanunsuzca gözaltına alındık" diye bağırdı.

MÜFETTİŞLER ERGENEKON SORUŞTURMASINI İNCELİYOR

Ergenekon operasyonu bugün yaşanan gözaltıların ardından Adalet Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki müfettişin soruşturmayı yürüten savcılık ve emniyette inceleme başlattığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı'nın, iki müfettişi Ergenekon operasyonunu yürüten savcılık ve emniyet biriminde inceleme başlatmak üzere görevlendirdiği ortaya çıktı. Bakanlığın görevlendirdiği iki müfettişin, bir hafta, on gündür incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Müfettişlerin, Ergenekon operasyonu soruşturması devam ederken bilgilerin kim veya kimler tarafından basına sızdırıldığını araştırdığı ifade ediliyor.


37 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI


Ergenekon soruşturması çerçevesinde dün de, Sedat Peker'den sonra, halen cezaevinde bulunan Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz ile Semih Tufan Gülaltay da, savcıya 14 saat ifade vermişti.

Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili olarak başlatılan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Doçent Emin Gürses'in de aralarında bulunduğu 37 kişi tutuklanmıştı.

SELÇUK'UN AVUKATI: "SAKİN OLMAKTA FAYDA VARDIR"

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un avukatı Fikret İkiz, 24 saat boyunca Selçuk ile görüşmesinin mümkün olmadığını ifade ederken, "Bunu bir soruşturma kabul etmemizde fayda vardır. Biraz sakin olmakta fayda vardır" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un avukatı İkiz CNN Türk'e yaptığı açıklamada öncelikle 24 saat içerisinde görüşme olanağının olmadığını bildirdi.

İkiz, Selçuk'un Terörle Mücadele ve Özel Soruşturma Yöntemleri ve Ceza Muhakemesi Usulü Kanunu çerçevesinde gözaltına alındığını ifade ederek, bu nedenle 24 saat boyunca görüşemeyeceğini, buna karşın sorgusunun 48 saat içerisinde bitirilmesi gerektiğini söyledi. İkiz, "Gözaltındayken de görüşme olanağımız var. Ama bu soruşturmada 24 saat sonra talebimiz söz konusu olacak. Görüştüğümüz zamanda bizi vekili sıfatıyla müdafi sıfatıyla da görüştüreceklerdir. Bizi talep ettiği ya da biz katıldığımız zaman soruşturma ve ifade de yanında yer alabiliyoruz. Bunu bir soruşturma kabul etmemizde fayda vardır. Biraz sakin olmakta fayda vardır" dedi.

İkiz, Selçuk'un sabaha karşı gözaltına alınmasını ise görevlilerin bir takdiri olarak değerlendirdi. İkiz, "Ama bu takdir hakkının kullanılmasında hukuka aykırılık söz konusu olursa ve bu bir hak ihlali niteliğinde değerlendirilirse kuşkusuz biz de haklarımızı korumak anlamından sorumluluğumuz yerine getiririz" diye konuştu.


(AJANSLAR)