kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Avukatları Selçuk'la görüştürülmedi

Yeni Haber
Ergenekon operasyonu kapsamında bugün sabaha karşı evinden gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve yazarı İlhan Selçuk'un avukatı Akın Atalay, müvekkili ile görüşmesine, 24 saat süreyle izin verilmediğini belirterek, şu anda iyi olduğuna dair yetkililerden bilgi aldıklarını, yarın sabah görüştüklerinde kendisi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi öğreneceklerini söyledi.

İlhan Selçuk'un avukatlarından Akın Atalay, Selçuk ile ilgili bilgi almak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi. Atalay, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili Selçuk ile görüşmesine, 24 saat süreyle izin verilmediğini söyledi. Yetkililerden Selçuk'un durumunun iyi olduğunu dair bilgi aldıklarını ifade eden Atalay, normalde bu suçlarla ilgili gözaltı süresi 48 saat olduğunu, yarın sabah Selçuk'la görüşeceklerini ve kendisi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi öğrenebileceklerini kaydetti.

Akın Atalay, soruşturmanın gizliliği nedeniyle kendilerine her hangi bir şey söylenmediğini ifade ederken, "Şu anda kendisine yöneltilmiş bir suçlama da yok. Bir soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere saat 04.30 da evine gelinmiş ve 07.30'da emniyete götürülmek üzere evinden çıkarılmış" dedi.

Atalay, Selçuk'un evinde polislerce arama da yapıldığını, arama sonucu bilgisayar ve bazı malzemelerin alınmış olabileceğini kaydetti.

(ANKA)