kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gültekin Sütçü

JİTEM'ciye faili meçhulden 30 yıl

Zülfikar Ali AYDIN- Hüseyin KAÇAR SABAH
Susurluk raporunda JİTEM tarafından işlendiği belirtilen Mehmet Şerif Avşar cinayetinde eski uzman çavuş Gültekin Sütçü 8 yıl önceki cinayeti organize ettiği gerekçesiyle 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı..
Susurluk Raporu'nda da yer alan ve JİTEM tarafından işlendiği önü sürülen Mehmet Şerif Avşar cinayetini organize ettiği iddia edilen eski uzman çavuş Gültekin Sütçü 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan sanık Sütçü duruşmaya katılmadı. Avşar'ın iki kardeşi Abdullah ve Mehmet Ali Avşar'ın katıldığı Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Sütçü'nün cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaanın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, korucu Ömer Güngör ile sanık uzman çavuş Sütçü'nün Avşar'ı sorguladıktan sonra başına bir el ateş ederek öldürdüğünü belirterek, "İnsanların can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli uzman çavuş Sütçü'nün cinayete tam iştirak içinde olduğunu" belirterek TCK'nın 448. maddesi uyarınca 30 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

TEMYİZE GİDECEK
Kararı temyiz edeceklerini söyleyen Avşar ailesinin avukatı Tahir Elçi şöyle dedi: "Sütçü'nün, öldürülen kişi ile bir husumeti yok. Cinayet 1990'lı yıllarda buna benzer öldürme olayına karışan JİTEM adlı suç örgütü faaliyetidir. JİTEM'in gündüz adam kaçırma yoluyla yaptığı tipik faili meçhul cinayettir. Anayasa ve hukuk devletini yok etmeye dönük örgütlü suç kapsamında ele alınması gerekiyordu. Dosyadaki deliller itirafçı ve korucular ile askeri görevlilerden oluşan hukuk dışı JİTEM'in faaliyetleri içinde işlenmiş bir cinayettir. Bu nedenle kararı temyiz edeceğiz."
Haberin fotoğrafları