kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TGC: İlhan Selçuk'a gösterilen muameleyi anlamakta güçlük çekiyoruz

Yeni Haber
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınmasına tepki gösterilerek, "Hrant Dink davası zanlılarına karakolda bayraklı pozlar verdirildiği görüntüler hafızalarda çok taze duruyor. Bunu hatırlayınca, İlhan Selçuk'a gösterilen muameleyi anlamakta daha büyük güçlük çekiyoruz" denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yapılan açıklamada, bağımsız Türk yargısının, ihtiyaç duyduğunda her Türk vatandaşını gözaltına alarak yargılayabilme hakkına sahip olduğu belirtilerek, "Yargının bu hakkına saygı duyuyoruz" denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ancak, kim olduğu bilinen, adı Türkiye'nin en eski yayın organı Cumhuriyet ile özdeşleşen, yaşamı evi ile gazetesi arasında ve iki resmi koruma eşliğinde geçen 83 yaşındaki gazeteci İlhan Selçuk'un evinin basılarak, sabaha karşı gözaltına alınmasının gereğini anlamış değiliz. Hrant Dink davası zanlılarına karakolda bayraklı pozlar verdirildiği görüntüler hafızalarda çok taze duruyor.

Bunu hatırlayınca, İlhan Selçuk'a gösterilen muameleyi anlamakta daha büyük güçlük çekiyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bağımsız Türk yargısına güvenini bir kez daha anımsatmak isteriz. Konunun takipçisi olacağımızı duyururuz."

(ANKA)