kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oktay Ekşi: Şoke oldum

Yeni Haber
Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Ergenekon Operasyonu kapsamında Cumhuriyet Yazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ekşi, "Böyle bir oluşumla ilgili olduklarını düşünmüyorum. Sadece şoke olduğumu söylemek istiyorum" dedi.

Basın Konseyi Başkanı Ekşi yaptığı açıklamada, Ergenekon Operasyonu kapsamında Cumhuriyet Yazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasını değerlendirdi. Devam eden bir soruşturma hakkında yorum yapmanın doğru olmayacağını söyleyen Ekşi, "Böyle bir oluşumla ilgili olduklarını düşünmüyorum. Sadece şoke olduğumu söylemek istiyorum" dedi.

Özellikle İlhan Selçuk'un gözaltına alınma şeklini de eleştiren Ekşi, "Birileri sanki bundan haz duyarmış gibi. Bakarsınız eli kanlı birine gayet iyi davranırlar. Bizim tarihimiz bu tür uygulamalarla dolu. Ayıptır, yapana da ayıptır, yaptırana da ayıptır. Bu tür işlemlerden polisin kazancı yoktur. Devlet yıpranır" dedi.

(ANKA)