kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Santralın türbinlere su bağlantısı sağlayan vanası aşırı basınç sonucu patlayınca türbin parçaları vücutlarına saplanan 4 işçi feci şekilde öldü. 2 işçi ise hafif yaralı kurtuldu.

Vana patladı: 4 ölü 2 yaralı

Sırrıberk ARSLAN / SABAH
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde inşaatı süren özel bir şirkete ait hidroelektrik santralında, türbinleri döndüren vananın aşırı basınçtan patlaması sonucu 4 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı..
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Değirmenüstü mevkisinde, Gülsan Şirketi tarafından inşa edilen, Karaçayırı Regülatörü Değirmenüstü Hidroelektrik Santralı'nda meydana gelen patlamada 4 işçi ölürken 2 işçi de yaralandı. Kahramanmaraş'a içme suyu sağlayacak Karasu isale hattı üzerinde bulunan ve inşaatı halen süren santralde dün sabah 6 işçi vanaların bulunduğu kazan dairesinde çalışmaya başladı. Saat 08.30 sıralarında ise santralın türbinlerine su bağlantısı sağlayan vana, aşırı basınç sonucu büyük bir gürültüyle patladı. Türbin parçaları vücutlarına isabet eden ve boşalan suyun içinde kalan işçilerden, Mustafa Yirik (44), Yücel Bay (26), Haşim Günay (27) ve Osman Temizel olay yerinde yaşamını yitirdi. Ölen işçilerden Temizel'in kimliği eşinin teşhisi sonucu tespit edilebildi. Korkunç olayda, Muammer Memiktaş ile Yılmaz Yıldız da yaralandı. İki işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.