kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Enver Çelik, Vali Muammer Güler'den Onur Belgesi almıştı. Çelik'in kızı, babasını vakıf yöneticisi Gülsevil Eyüp'ün (solda) yönlendirdiğini ileri sürdü.

Hayırsever öldü, kızı bağışlar için dava açtı

Eğitim gönüllüsü Enver Çelik'in yaptırdığı okulun inşaatı, ölümü ile yarım kaldı. Sebep ise, kızı tarafından açılan bağışların iptali davası..
Eğitim gönüllüsü hayırsever Enver Çelik'in kızından, ölen babasının kemiklerini sızlatacak dava... Pamukbank Genel Müdürlüğü'nden emekli olan Enver Çelik eşinin de ölümü üzerine kendisini eğitime adadı. 1998'de 10 bin YTL bağışla Enver Çelik Eğitim Vakfı'nı kurdu ve vakfa 2003'te 430 bin YTL bağışladı. Bugüne kadar 200'ün üzerinde yoksul öğrenciye burs veren Çelik, kanser olduğunu öğrendiğinde de isminin bir okulda yaşamasını istedi. 2005 yılında İstanbul Valiliği ile Pendik'te 16 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırıp Milli Eğitim'e bağışlamak için protokol yaptı. Okula 300 bin YTL para harcanırken Çelik, ölümü halinde inşaatın devamı için vakfa 200 bin YTL daha bağış yaptı.

'ETKİ ALTINDA BAĞIŞLADI'
Okulun temeli atıldı ancak Çelik 2005 yılında 89 yaşında hayatını kaybetti. Vasiyetinde ise oturduğu evin de vakfa bağışlanmasını istedi. Ancak babasının ölümünün ardından kızı Hale Bıyıklı, Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açıp yapılan bağışların ve vasiyetin iptalini istedi. Bıyıklı, babasının bağışları vakıf yöneticisi Gülsevil Eyüp'ün etkisi altında yaptığını ve babasının akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. Dilekçesinde, babasının kendisine 50 bin YTL, Eyüp'e ise 100 bin YTL bıraktığını da belirtti. Mahkeme, bağışların üzerine ihtiyati tedbir konulması kararı alırken okulun inşaatı da yarım kaldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okulun tamamlanması için İstanbul Valiliği'nden yardım istedi. Şimdi İstanbul İl Genel Meclisi bilirkişi tayin edip okulun değerini tespit edecek. Bu arada vakfın okuttuğu 71 öğrencinin bursu da tehlikeye girdi.
Haberin fotoğrafları