kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ailesi S.S.’nin kimse ile görüºmesine izin vermiyor.

Rahibi tehdit eden gencin annesi: Şaka yapmış

Hanefi CEYHAN ORDU-SABAH
Samsun'da kilise pastörünü ölümle tehdit ettiği öne sürülen ve tutuksuz yargılanan gencin annesi: Büyütmemek lazım, sadece şaka yapmış..
Samsun'da, Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar'ı ölümle tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.S.'nin (17) annesi Kıymet S. "Oğlum arkadaşlarıyla şaka yapmış. Kendisi de çok üzgün. Olayı büyütmemek lazım" dedi. Serbest bırakıldıktan sonra Ordu'daki evine kapanan S.S. ailesi tarafından kimseyle görüştürülmüyor. Anne Kıymet S. olayın tamamen yanlış anlamadan ibaret olduğunu ve oğlunun psikolojisinin bozulduğunu belirterek şunları söyledi: "Oğlum arkadaşları ile internette chat yaparken şakalaşmış. Telefonda da bir arkadaşıyla şakalaşmış. Kullandığı kelimelerin hiçbirini ciddi bir şekilde söylememiş. Söyledikleri ise polisin dinlemesine takılmış." Anne Kıymet Hanım, oğlunun lise ikinci sınıfta okulu bıraktığını, bir inşaat firmasında çalıştığını ve iş dolayısıyla Samsun'a gidip geldiğini de söyledi.

'HAVA ATMAK İÇİN YAPTIM'
Protestan Agape Kilisesi'nin Pastörü Orhan Pıçaklar, 29 ve 30 Aralık'ta telefonla iki kez ölüm tehdidi aldığını belirterek polise başvurmuş, Pıçaklar'ın "Öleceksin" diye tehdit edildiği telefonun, Ordulu S.S. üzerine kayıtlı cep telefonu olduğu belirlenmişti. S.S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gencin mahkemede verdiği ifadede, amacının korkutmak olduğunu savunarak "Yapmadığım şeyleri yapmış gibi gösterip hava atmayı severim" dediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları