kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Basın toplantısından siyasi mesajlar

Tayyip Erdoğan'ın 2008 Eylem Planı'nı açıklarken verdiği siyasi mesajları yorumlamak isterim.
- Spekülasyonların aksine, yerel seçimler zamanında yapılacak.
- Abdullah Gül, Çankaya noteri değil; sadece uyum içinde çalışıyoruz.
- Biz geldiğimizde, yalnız 9 vilayette doğalgaz vardı; şimdi 51 vilayette. Medeniyet, çağdaşlık budur. Modern dünya neye kavuşmuşsa, bizde de olmalı.
Karşımızda kendinden emin bir Tayyip Erdoğan duruyordu. Ekonominin geldiği noktayı beğendiği belliydi ve Türkiye'yi çok daha ileri noktalara götüreceğine inanıyordu. 2002 öncesine usulca dokundurdu: "Belediye başkanlığından geldi; başbakanlığı beceremez dediler ama, biz ülkeyi 2000'li yıllardakine benzer bir krize sokmadık."
"Çankaya noteri" sözüne teessüf etti. Bu aynı zamanda "Abdullah Gül, rol çalıyor" diyenlere de bir ikazdı. "Birlikte markaj yaparak gücümüzü artırıyoruz" dedi.
Yerel seçimler konusunda verdiği teminat, muhalefetin rahat nefes almasını sağlamıştır diye düşünüyorum. Özalvari bir manevra yapmayacağını zaten tahmin ediyordum. Sırf mahalli seçimi 2008'e almak için, referanduma gitmek kolay mı? Böyle bir risk alınır mı? Belki, kısa bir süre, iç kabinede bu fikir tartışılmıştır. Ama seçimlerle ilgili düzenlemenin geçerli olabilmesi için, bir yıl önceden yapılması mecburiyeti de, herhalde bu düşünceden süratle vazgeçilmesine yol açmıştır.
Basın toplantısında Tayyip Erdoğan, yüksek bir performans sergiledi. Allah muhalefete güç, kuvvet versin.