kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NUR SAÇAN ENVER OLSUN Başbakan, kampanyanın maskotu En- Ver’in isminin değiştirilmesini önerdi. "Enver’in manası ‘çok nurlu’ demek. Dolayısıyla herhalde bunu da düşünmüşler onun için araya bu bakımdan tire koymuşlar. Gelin bu tireyi de kaldıralım.

Çözüm bulduk, pazartesi doğalgaz akışı başlayacak

İLİŞKİLİ HABERLER
Çözüm bulduk, pazartesi doğalgaz akışı başlayacak
İran'ın Türkiye'ye doğalgaz akışını durdumasının ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, soruna çözüm bulduklarını ve pazartesi doğalgaz akışını tekrar sağlayabilecekleri müjdesini verdi. Başbakan Erdoğan, önceki gün doğalgaz akışı konusunda yaşanan sıkıntıyı aşabilmek için İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile görüşebileceğini söylemişti. Bu süre zarfında Ahmedinecad ile temas kurulamadı. Erdoğan, dün Enerji Verimliliği toplantısından ayrılırken basın mensuplarının sorusu üzerine, Ahmedinecad'ın temsilcisiyle görüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Öyle zannediyorum ki en geç pazartesiye kadar çözüme kavuşacak ve gaz vermeye başlayacaklar. Kendilerindeki ciddi, aşırı soğuklar sebebiyle şu anda sıkıntıyı yaşadıklarını söylüyorlar. Türkmenistan'la olan bağlantılarında bazı sıkıntılar olduğundan söz ediyorlar. Biz de tedbirlerimizi aldık, şu anda sıkıntı söz konusu değil."

AHMEDİNECAD BİZZAT ARADI
Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayan Ahmedinecad, doğalgaz konusundaki sıkıntının pazartesi giderileceğini bizzat iletti. Erdoğan, özel temsilci aracılığıyla kendisine iletilen 'pazartesi gaz akışının sağlanacağı' mesajından memnuniyet duyduğunu ifade etti. İran'ın yakın komşusunu hiçbir zaman sıkıntıya sokmak istemediğini belirten Ahmedinecad, ilgili bakanlıkla toplantı yaptıklarını ve sorunu çözdüklerini söyledi.