kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sadun Özkaya'nın sevgilileri P.K. (solda) ve Ö.T. de gözaltına alındı.

İnternet vurgunu parasıyla âlem

Ferit ZENGİN Önder ŞUŞOĞLU / SABAH
Sabıkalı hacker "Criptos Sadun" cezaevinden çıkınca kredi kartlarından 3.5 milyon YTL dolandırdı. Sadun Özkaya paranın büyük kısmını eğlencede yedi..
Mali Polis 8 Haziran 2006'da İstanbul'da yaptığı "Cip" operasyonunda, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu Ahmet Hamdi Güler ile 100 bin kredi kartını kopyalayıp 300 bin YTL vurgun yapan Bilgi Üniversitesi mezunu Sadun Özkaya'yı yakalamıştı. Sadun Özkaya, 9 ay kaldığı cezaevinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Özkaya cezaevinden çıktıktan sonra da casus maillerle elde ettiği banka müşterilerinin kredi kartlarının ikizini yaptı ve Mart 2007'den itibaren 1500 kişinin hesabını boşalttı. Parayı ATM'den yüzde 33 komisyon verdiği çetesine çektirdi. Güvenlik kamerası bulunmayan ATM'leri tercih eden zanlı, parayı babası emekli psikolog Haldun Özkaya ve kuzeni Mehmet Özler'in hesaplarına aktardı.

YAT VE KAT ALDI
Özkaya vurgundan elde ettiği 3.5 milyon YTL'yi sevgilileri P.K. ve Ö.T. ile Reina ve Keops'ta harcadı. Polis, Özkaya'yı 3 Ocak'ta satın aldığı Beşiktaş'taki evinde ele geçirdi. Zanlının İstanbul'daki diğer 2 dairesi ile Marmaris'teki yatına ve babasının 120 bin YTL'lik hesabına el konuldu.
Haberin fotoğrafları