kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Göçmen karşıtı seçim afişinde 'Türk dayağı'

Almanya'da birini döverek manşetlere oturan Türk genci Serkan A., bu kez seçime malzeme oldu. Sağcı partinin "Sıra size gelmesin" sloganına sert tepkiler geldi..
Hessen eyaletinde aşırı sağcıların "Bana sulanma Ali" sloganıyla başlattığı seçim kampanyasından sonra bir yeni afiş krizi daha patlak verdi... Ana hükümetin koalisyon ortağı muhafazakâr Hıristiyan Demokrat Parti (CSU), 2 Mart'taki belediye seçimleri için afişlerinde bir Türk'ü kullandı. Tabii pozitif anlamda değil...

'SIRA SİZE GELMESİN'
İki hafta önce metroda Türk genci Serkan ve Yunan arkadaşı Spiridion'nun bir yaşlı Alman'ı öldüresiye dövdüğü görüntüler dev afişlerde yer aldı. Video görüntüsünden alınan fotoğrafların hemen üstünde de "Şiddet suçlularına hayır! Sıra size gelmesin diye CSU" sloganı yer aldı. Partinin Münih teşkilatı tarafından, belediye başkan adayı Josef Schmid için yaptırılan afişler ülkede hem Türkler, hem de sol kesim partilerin tepkisini çekerek krize yol açtı.

'EN AHLAKSIZ AFİŞ'
Kentin tüm sokaklarına boy boy asılan afişler için Yeşiller Eş Başkanı Claudia Roth; CSU Bavyera Eyalet Başkanı Günther Beckstein'a mektup göndererek sert bir dille eşletirdi. Roth "Bu bugüne kadar gördüğüm en iğrenç ve ahlâksız seçim afişi" dedi. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Meclis Grubu Başkanı Helmut Schmid afişin kesinlikle geri çekilmesi gerektiğini söyledi. CDU'dan açıklama beklediğini belirtip "Serkan'ın kullanılması kasıtlı. Bu hiçbir siyasetçiye yakışmıyor" dedi.