kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'GÖBEĞİNİ KAŞIYAN KİM, SORACAĞIM' Fazıl Say'la ilgili konuşmak istemeyen Yağmurdereli, "Ben de merak ediyorum 'göbeğini kaşıyan adam'ın kim olduğunu. Bekir Coşkun'a gidip soracağım" dedi.

Büstü kırmadım ama Beethoven dinlemem

Uğur BECERİKLİ ANKARA
Piyanoya pisleme iddiasını reddeden Yağmurdereli, "Beethoven'ın büstünü de kırmadım. Ama Beethoven, Mozart dinlemem" dedi..
AK Parti İstanbul Milletvekili, yapımcı ve sanatçı Osman Yağmurdereli, ünlü sanatçı Fazıl Say'ın kendisi için, "Bekir Coşkun'un anlattığı göbeğini kaşıyan adam" demesi ve bir hocasının piyanoya pislediği iddialarıyla ilgili olarak içini SABAH'a döktü. Yağmurdereli, Gazi Eğitim Enstitüsü'nde okurken, Beethoven'ın büstünü kırıp okulun kurucusu Zuckmayer'in piyanosuna pisleyen grubun içinde yer aldığı iddiaları için şunları söyledi: "Böyle bir piyanoya pisleme olayı hiç yaşanmadı. Abdullah Uz Hoca'yı hatırlamadım. Bana, 'O açıklamayı sizi kastederek yapmadım. O dönemdeki Gazi Eğitim'in durumunu anlattım' dedi." Dünyada müziğe hizmet etmiş herkesi değerli bulduğunu belirten Yağmurdereli, "Beethoven dinliyor musunuz" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği'ni daha çok dinliyorum. Günlük yaşantımda Beethoven'ı, Mozart'ı dinlemem. Arabamda Zara, Kamil Sönmez, İbrahim Tatlıses, Muazzez Abacı ve Seda Sayan gibi sanatçıların CD'leri bulunur."

'ÜLKÜCÜYDÜM'
Öğretmenin öğrencisini koruması gerektiğini belirten Yağmurdereli, piyanoyu yan ders olarak aldığını vurguladı ve "İddia edilen olay bizden sonra olduysa, bilemem. Hocamızla da dönemlerimiz tutmuyor. Aynı dönem olsak ben hatırlamasam bile dönem arkadaşlarımın hatırlaması lazımdı Okulda olduğumuz dönemlerde ülkücüydük. Okul içinde ve çevresinde ufak tefek çatışmalar oluyordu ama 35 sene geçmiş. Bu konuların gündeme getirilmesi partimle ilgili" diye konuştu. "Göbeğini kaşıyan adam" benzetmesinin sahibi Hürriyet yazarı Bekir Coşkun ise bu tanımlamayı, Yağmurdereli'yi ya da herhangi bir kişiyi kastederek kullanmadığını belirtti.