kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

40 yıldır bozulmamış ceset

Yeni Haber
Güney Asya'daki Himalaya dağlarında, 40 yıl önce bir uçak kazasında hayatını kaybeden Hindistan askerlerinin karlar içinde donmuş cesetleri 'bozulmamış' halde bulundu.

Hindistan ordusu tarafından, 5 bin 300 metre yükseklikte, beline kadar kara gömülmüş halde bu ayın başlarındaki bir araştırmada bulunan cesetlerden birisinin Mahendranath Phukan isimli bir askere ait olduğu belirlendi. Phukan'ın bozulmamış cesedi, Hindistan bayrağına sarılı olarak, ülkenin kuzeyindeki Assam eyaletinde bulunan ailesine bu sabah askeri törenle teslim edildi.

Hindistan ordusundan bir yetkili, "Cesetler el sürülmemiş gibiydi ve dondukları için hiçbir yerlerinde tahribat yoktu. Uçak kazasından canlı kurtulmuşlar. Ama dağ şartlarına dayanamayarak donmuşlar" dedi.

Yetkililer, Himalaya dağlarının Hindistan'daki Himachal Pradeş eyaleti içinde kalan bölgesine 1968 yılında düşen uçaktaki iki askerin ise kimliklerinin belirlenemediğini bildirdi.

Himalayalar'da meydana gelen çok sayıdaki uçak kazasından kurtulanlar olsa bile dağlarda donarak hayatlarını kaybediyor. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen başka bir kazada, 102 yolcusu bulunan bir uçak, dağların üzerindeki kötü hava şartları nedeniyle düşmüş, sadece bir kişinin cesedine ulaşılabilmişti.

(CHA)