kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pavlov'un torunu Türk kızıyla evlendi

Yeni Haber
Ünlü Bilim Adamı Ivan Pavlov'un torunu Dmitry Pavlov, İngiltere'de tanıştığı Türk kızı Duygu Taşlıca ile Eskişehir'de nikah masasına oturdu.

Köpekler üzerinde yaptığı 'şartlı refleks' çalışmaları ile tanınan, Nobel ödüllü Rus Bilim Adamı Ivan Pavlov'un ikinci kuşaktan torunu Dmitry Pavlov, Eskişehirli Duygu Taşlıca ile Eskişehir'de nikah masasına oturdu. İngiltere'de yaşayan Pavlov yaklaşık 3 yıl önce dil eğitimi almak üzere İngiltere'ye giden Duygu Taşlıca'ya gönlünü kaptırdı.

3 yıl süren arkadaşlıklarının sonunda birbirlerine aşık olan çift, Türkiye'ye gelerek Eskişehir'de Söğütönü Düğün Salonu'nda evlendi.


Duygu Taşlıca, "Ben İngiltere'ye dil eğitimi almak için gitmiştim. Bir kafede otururken İngiliz bir kız arkadaşım beni Dmitry ile tanıştırdı. Arkadaşlığımız 3 yıl sürdü. Arkadaşlığımız kısa süre sonra aşka dönüştü'' dedi.

Ailelerinin izni ile evlenmeye karar verdiklerini söyleyen Taşlıca, ''Hayatlarımızı birleştirdik. Dmitry Pavlov'un müslüman olmasını bekliyorum. Bundan sonra hayatımızı İngiltere'de sürdüreceğiz" diye konuştu. Dmitry Pavlov ise "Duygu'yu tanığım ve evlendiğimiz için çok mutluyum" dedi.

CHA