kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Protestocuları İstiklal Marşı okuyarak sakinleştirdi

Yeni Haber
Erzurum'un Pasinler ilçesinde son iki haftada meydana gelen kazalarda 4 kişinin ölmesi ve çok sayıda vatandaşın da yaralanması halkı çileden çıkardı.

Karayolları'nın yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşımı tek şeritten vermesi sonucu aynı yerde meydana gelen kazalara isyan eden vatandaşlar, Erzurum - Ağrı karayolunu trafiğe kapattı. Gösteri esnasında Emniyet Amiri halkı sakinleştirmek için aralıklarla üç kez İstiklal Marşı okudu.

Pasinler ilçe merkezinden geçmekte olan E- 80 karayolunda 15 gün önce başlatılan duble yol çalışmalarından dolayı ulaşımın tek şeritten verilmesi nedeniyle Dörtyol Kavşağı'nda iki haftada yaşanan 5 trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaş da yaralandı. Kazaların sonuncusu bugün sabah saatlerinde yaşandı.

Ağrı istikametinden Erzurum'a gitmekte olan 35 CJB 13 plakalı kamyon, Dörtyol Kavşağı'nda karşıdan karşıya geçmekte olan Salim Bayrak ve Selçuk Atmaca'ya çarptı. Kaza sonrası yaralı vatandaşlar Pasinler Devlet Hastanesi'ne, ardından da Erzurum Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Kazada Selçuk Atmaca ağır bir şekilde yaralanırken, Salim Bayrak'ın durumunun ise ciddi olmadığı öğrenildi. Olay sonrası kamyon sürücüsü ise kayıplara karıştı.

Bu arada yaşanan kaza Pasinlerliler'i kızdırdı. 2 haftada aynı yerde 5 kaza yaşanması ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine sinirlenen yaklaşık bin kişi, kazanın olduğu yerde yolu trafiğe kapadı. Yaklaşık bir saat İlçe Kaymakamı ve Emniyet Amiri'nin olay yerine gelmesini isteyen vatandaşlar, Kaymakam Sıtkı Öcal ile Emniyet Amiri Ayhan Çoruh'un gelmesinden sonra sıkıntıyı anlattılar.

Yoldaki çalışmaların yaklaşık 15 gündür durduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi. Sinirli kalabalığı sakinleştirmek isteyen Emniyet Amiri Çoruh ise aralıklarla üç kez İstiklal Marşı okudu.

Olay yerine gelen Pasinler Kaymakamı Sıtkı Öcal ise, bir saat içerisinde yol yapım çalışmalarına başlanacağını belirterek, halkın sağduyulu davranmasını istedi. Bunun üzerine sakinleşen kalabalık daha sonra Pasinler Belediyesi'ne doğru yürüyerek dağıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ise, yağmurlar nedeniyle yapım çalışmalarına ara verildiğini söyleyerek, "Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Bu yol için uzun uğraşlar sonucu 3 milyon YTL'lik ödenek çıkardım. Amacımız ilçeye yakışır bir yol yapmak.

Yağmurlar nedeniyle çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Ama yolda bütün önlemleri aldık, tabelaları astık. Karşıdan karşıya geçişlerde yayalar yolu kontrol ederek geçmeli. Kazalardan biz de üzüntü duyuyoruz. Ama vatandaşlar da buranın uluslararası bir yol olduğunu hatırından çıkarmadan dikkatli olmalı. Ayrıca belediye ve Emniyet'te kavşakta önlem almalı. Biz de zaten çalışmaları en kısa zamanda bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan eylem esnasında karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

(CHA)