kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ramazan davulcuları, 'Davul Star' yarışması ile belirlenecek

Yeni Haber
Edirne'de bir mahalle muhtarı, ramazan ayında görev yapacak davulcuları yarışma ile belirleyecek.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Tanman, muhtarlık olarak düzenleyecekleri ''Davul Star" yarışmayla, ramazan ayında Fatih Mahallesi'nde görev yapmak üzere 4 asil, 2 yedek davulcunun seçileceğini söyledi.

Yarışmada, davulcuların gergin koyun ya da keçi derisinden yapılmış ve yamalı olmayan davullarıyla katılmaları gerektiğini söyleyen Tanman, yarışmaya katılacak davulcuların Edirne Kırkpınar Müzisyenler Derneği üyesi olması gerektiğini ve yarışmaya en fazla 25 kişinin katılabileceğini bildirdi.

Yarışmayı kazanan davulcuların ramazan ayı süresince fotoğraflı tanıtım kartları, tıraşlı ve düzgün kıyafetleriyle görev yapacağını ifade eden Muhtar Ramazan Tanman, "Şikayet halinde davulcunun görevine son verilecek. Davulcu mahalle sakinlerine gerekli saygıyı gösterecek." dedi.

Edirne'nin bir Avrupa şehri olduğunu belirten Tanman, şöyle konuştu: "Bu yıl ilk kez böyle bir yarışma yaparak ramazan davulcusunu belirleyeceğiz. Bu yarışmayı düzenlememizin amacı, ramazan ayı boyunca mahalle halkını sahura kaldıracak davulcuların gerek mani söyleyişi gerekse kılık kıyafeti ile Avrupa şehrine yakışır bir görünüme kavuşmasıdır. Ramazan ayında davulu kapan sokağa çıkıp para topluyor. Bu yarışmayla korsan davulculara fırsat vermeyeceğiz."

CHA