kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Adli Tıp Kurumu yetkilileri, iç çamaşırdaki yazılarla karşılaştırmak için zanlı tarafından el yazısıyla doldurulmuş bir belgeyi kullandı. Yapılan incelemede iki yazının aynı elden çıktığı anlaşıldı.

İç çamaşırdaki yazı ile sapığı avladılar

Ali Kemal Erdem
M.K., taciz ettiği evli kadının çamaşırlarını çalıyor, üstlerine yazı yazarak ağaç dallarına asıyordu. Suçu, yazı incelemesi sonucunda ispatlandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İç çamaşırdaki yazı ile sapığı avladılar
Sadece cinayet olaylarında değil, neredeyse her türlü suçun ortaya çıkarılmasında en küçük delil bile teknolojinin yardımından faydalanılarak inceleniyor. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Belge İnceleme Uzmanı Dr. Veli Özdemir tarafından 2003 yılında aydınlatılan bir olay, bu konuda başlı başına bir örnek. Olayın konusu ise 30'a yakın iç çamaşırın üzerine yazılan yazıların kime ait olduğunun tespit edilmesi.

KARIN BENDE UNUTMUŞ'
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşanan olayda her şey M.K.'nin aynı köyde oturan evli E.S. adlı kadına göz koymasıyla başlıyor. Kadının bütün terslemelerine karşın M.K. gittikçe pervasızlaşır ve bir gün kocası S.S.'nin yanında bile E.S'ye laf atmaktan çekinmez. Kavga çevrede bulunanlarca engellenir ama olacaklar bitmemiştir. Ve, ağabeye yapılan şikâyetten üç gün sonrası... S.S. tarlalarına gittiğinde ağaçların dallarına asılmış şekilde "Karın bunları bende unutmuş, al belki lazım olur" yazılı çamaşırlarla karşılaşır. Öfkeden çılgına dönen karı koca, M.K.'nin ağabeyine giderek şikâyetçi olurlar. Tam bu iş artık kapandı derken çiftin balkonundaki iç çamaşırları bir gece çalınır. Meçhul hırsız, balkondan sadece iç çamaşırları yürütmüştür. Ertesi gün tarlalarına gittiklerinde "çamaşırlar nerede?" merakından kurtulurlar. Çünkü tarladaki ağaçların dallarına asılmış halde 30'a yakın iç çamaşırı vardır. Her birine kendilerini hedef alan, küfürlü yazılar yazılmıştır. Ellerinde çamaşırlarla Jandarma'ya giderler ve bu işi yaptığından şüphelendikleri M.K.'den davacı olurlar. Ancak M.K., suçlamayı kabul etmez.

1 YIL 8 AY HAPİS
Bunun üzerine davanın görüldüğü İnegöl Asliye Ceza Mahkemesi, çamaşırlar üzerindeki yazıların M.K.'ye ait olup olmadığının incelenmesi için İstanbul'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na gönderir. Burada ileri teknikler kullanılarak yapılan inceleme sonunda, suç delili olan çamaşırlardaki yazı karakterinin M.K.'ye ait olduğu tespit edilir. Adli Tıp'tan gelen bu sonuç üzerine M.K, sövme suçundan bir yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm olur.