kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kürtaja kurban gitmekten son anda kurtulan Alpay, 10 aylık güleç yüzlü bir bebek oldu.

İşte 'kürtajla alalım' denen çocuk

Türk ailenin bebeğini "ölü" diye kürtajla almak isteyen Alman doktorlar, Westfalen-Lippe Doktorlor Odası tarafından yüzde yüz kusurlu bulundu..
Almanya'nın Dortmund kentinde Türk anne Dilek Güçlü'nün bebeğini 7 haftalıkken "ölü" diye kürtajla almak isteyerek büyük bir skandala yol açan St.Johannes Katolik Hastanesi'nin kadın hastalıkları ve doğum servisi doktorları hakkında, Münster'deki Westfalen- Lippe Doktorlor Odası'nın başlattığı soruşturma tamamlandı. Güçlü ailesinin şikâyeti üzerine açılan soruşturmayı tamamlayan odanın raporunda, doktorların ihmalinin bulunduğu ortaya çıktı. Raporda, Dilek Güçlü'ye yanlış muayene uygulayarak, sağlam bebeği kürtajla almak isteyen doktorlar yüzde yüz kusurlu bulundu.

AİLE DAVAYI BAŞLATTI
Kuzey Ren Vestfalya Sağlık Bakanlığı'nın da yakından izlediği olayla ilgili olarak başlatılan inceleme sonucunda, korkunç ihmalin ortaya çıkarılması üzerine Güçlü ailesi, St.Johannes Katolik Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum servisi doktorları hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı. Baba Süleyman Güçlü, başka ailelerin de canının yanmaması için doktorların meslekten men edilmesini istediklerini söyledi. Skandal, ailenin doktorların Dilek Güçlü'ye kürtaj olması için baskı yapmasından şüphelenip ultrason çektirmesiyle ortaya çıkmıştı. Hastane yönetimi skandalı örtbas etmek istemişti.
Haberin fotoğrafları