kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SEKİZ AYDA 29 SALDIRI... 2007 yılının ilk sekiz ayında 29 İETT otobüsüne molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırılar sonucunda yaklaşık 690 bin YTL'lik hasar oluştu.

Çileyi varoşlar çekiyor

İETT otobüslerine düzenlenen molotoflu saldırılar varoşlardaki ulaşımı vuruyor. Aralarında Gazi Mahallesi ve Okmeydanı Şark Kahvesi'nin de bulunduğu bazı bölgelere saat 18.00'den sonra otobüs giremiyor..
İETT otobüslerine düzenlenen molotoflu saldırılar ciddi mali tablolar ortaya çıkarırken, varoşlardaki ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Saldırıların çilesini ise vatandaşlar çekiyor. Son bir hafta içinde Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde molotof kokteylli saldırılar nedeniyle toplam değeri 460 bin YTL olan iki İETT otobüsü hurdaya çıktı. İstanbul'da son 12 yılda 337 İETT otobüsü saldırıya uğradı, araçlarda yaklaşık 2 milyon YTL hasar meydana geldi. 2007 yılının ilk sekiz ayında ise 29 İETT otobüsüne saldırı yapıldı. Saldırılar sonucunda yaklaşık 690 bin YTL'lik hasar oluştu. İETT yetkilileri, iş gücü kaybı, tamir, bakım gibi nedenlerden dolayı zararlarının daha da yüksek olduğunu belirtti.

ŞOFÖRLERE GECE UYARISI
Saldırıların, Ümraniye Mustafa Kemal, Üsküdar Esat Paşa, Küçükçekmece Şahintepe Mahallesi, Tahtakale mevkisi ve Okmeydanı Şark Kahvesi civarında yoğunlaştığı belirtildi. Otobüslere düzenlenen saldırıların çilesini ise vatandaşlar çekiyor. İETT Genel Müdürlüğü, saldırıların yoğunlaştığı bölgelere sefer yapan şoförleri, hava karardıktan sonra dikkatli olmaları için uyarırken saldırı ihtimali olduğu günlerde, riskli bölgelere İETT hava karardıktan sonra sefer yapamıyor.

MAHALLEYE SEFER YOK
Emniyetin saldırı olma ihtimali yönünde istihbarat aldığı günlerde, otobüslerin saldırıya uğradığı Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi, Okmeydanı Şark Kahvesi ve civarı, Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi, Küçükçekmece Şahintepesi ve Altınşehir, Söğütlüçeşme'nin varoşları, Kağıthane Nurtepe ve Sarıgazi gibi semtlerde, İETT otobüs seferleri kısmi olarak iptal ediliyor. Otobüsler akşam 18.00'dan sonra, saldırı riski olan mahallelerin girişlerine kadar sefer yapıyor ve geri dönüyor.
Haberin fotoğrafları