kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kilisede de yağmur için dua

Yeni Haber
Edirne'deki Sv. George Kilisesi'ndeki ayinlerde de kuraklık nedeniyle yağmur yağması için dua ediliyor.

İklimlerin değişmesinin sonucu yaşam alanlarının daralacağı, su kaynaklarının kuruyacağı, iklimlerin farklılaşacağı ve deniz suyu seviyelerinin yükseleceği dile getirilirken, Türkiye de yazın kurak ve susuz geçmesine tanık oldu.

Kuraklık nedeniyle ülkenin birçok yerinde camilerde yağmur için dualar yapılırken, Edirne'nin Kıyık semtinde 2004 yılında ibadete açılan Sv. George Kilisesi'ndeki ayinlerde de kuraklık nedeniyle yağmur yağması için dua edilmeye başlandı.

Sv. George Kilisesi Rahibi Aleksander Çıkırık, yaptığı açıklamada, kilisede yapılan ayinlerde kurak geçen günlerin son bulması için dua ettiklerini belirtti.

Çıkırık, kuraklığın ve küresel ısınmanın dünyadaki tüm coğrafyaları etkilediğini, insanların doğal kaynakları bilinçsizce, tükenmeyecek düşüncesiyle ''çılgınca'' tükettiğini ifade ederek, yaşanan kuraklık ve küresel ısınmanın doğanın bir tepkisi olduğunu söyledi.

Yaşanan olayların bir ''mesaj'' olduğunu, insanlığın bu mesajı iyi okuması gerektiğini ifade eden Çıkırık, şöyle dedi:

''Doğal kaynakları bilinçsizce tükettik, atmosferi incelttik. Doğa artık dayanamaz durumda olduğunu kuraklık ve aşırı ısınmayla gösterdi. Bu durumlardan dersler çıkarıp, geleceği karartmamak adına tedbirler almalı ve tükenmez kaynakların da tükenebileceği gerçeğini akıllarımızdan çıkarmamalıyız.''

Çıkırık, kilisede yapılan ayinlerde kötülüklerin uzaklaşması için dua ettiklerini ve bir an önce yaşanan kuraklığın sona ermesi için tanrıya yakardıklarını belirterek, ''Tanrı'nın dua kapısı her zaman açıktır.Biz ayinlerimiz sırasında dünyada meydana gelen tüm kötülüklerin son bulması için dua ediyoruz. Kuraklık da bir kötülüktür. Yağmurun yağması için de dua ediyoruz. Umarım en kısa zamanda insanların duaları kabul olur ve kuraklıklar son bulur. Tanrı dünyamızı kuraklıklardan ve susuzluktan korusun'' diye konuştu.

AA