kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CADDEBOSTAN TIKA BASA ... Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bunalan İstanbullular, dün öğle saatlerinde denize girerek serinlemeye çalıştı. Caddebostan plajı, en kalabalık plajlar arasındaydı.

Türkiye çölleşti

AA
Kuraklık durumunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkenin bazı kesimlerinde çöl karakteri oluştuğunu bildirdi..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesinde "kuraklık analizi" başlığı altında 2007 temmuz ayının kuraklık durumunu açıkladı. Temmuz ayı kuraklık haritasında; Rize ıslak, Hopa, Ordu ve Ünye çevreleri nemli, Trabzon, Giresun ve Kars çevreleri nemlice, Ardahan, Erzurum ve Başkale çevreleri ise kurakça olarak belirtildi.

KURAKLIK REKORU EDİRNE'DE
Artvin, Samsun, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Gevaş, Muradiye çevrelerinin kurak olarak açıklandığı analizde Van, Iğdır, Ağrı, Bayburt ve Kocaeli çevrelerinin çok kurak geçtiği, yurdun kalan diğer kesimlerinin ise çöl karakterleri gösterdiği bildirildi. Geçen yılın temmuz ayına göre bu yıl Trakya'nın batısı ile Bartın, İnebolu, Sinop, Artvin, Ardahan, Bingöl, Solhan, Gümüşhane, Gaziantep, Adana, Akşehir ve Tefenni çevreleri daha kurak geçerken kuraklıkta en fazla artışın görüldüğü yerler Edirne ve Kırklareli oldu. Yurdun geri kalan kesimlerinin kuraklık durumu bakımından benzer karakterler gösterdiği belirtildi. 2007 temmuz ayı ile uzun yıllar (1971-2000) temmuz ayı kuraklık haritası karşılaştırıldığında, bu yıl temmuz ayında uzun yıllara göre, Trakya'nın batısı ile Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz Bölümü daha kurak geçerken kuraklıkta en fazla artış gösteren yerler Akçakoca, Amasra, Bartın ve İnebolu oldu. Doğu Anadolu Bölgesi'nin orta ve doğusu ile Ünye ve Kangal çevreleri daha nemli geçerken nemlilikte en fazla artışın olduğu yer Başkale oldu.