kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Çılgınlıktı ama tekrar gireceğiz'

Alp ARBAK BODRUM-MERKEZ
Alkollü girdikleri Karaada mağarasında ölmek üzereyken kurtarılan iki arkadaş: Yaptığımız çılgınlıktı. Ama daha tedbirli olup yine yapacağız..
Bodrum'da alkollü olarak girdikleri sualtı mağarasında kaybolan ve 13 saat sonra nefes kesen bir operasyonla kurtarılan iki kafadar, yaptıklarının çılgınlık olduğunu ancak aynı şeyi tekrar deneyeceklerini söyledi. Ilıcası ve çamuru ile ünlü, Bodrum'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan turistik Karaada Mağarası'na önceki gün alkollü olarak giren ve 35 metre ilerledikten sonra kaybolan kaptan Neşet Arıkoğlu ve Mesut Doğan Tatarhan, 13 saat sonra AKUT ekipleri ve profesyonel dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Kaptan Neşet Arıkoğlu mağarada suyun yükselmeye başlamasıyla yönlerini kaybettiklerini belirterek; şunları söyledi:

GAZETECİLERE TEŞEKKÜR
"Suların yükselmesiyle oksijen azaldı. Kükürt bizi daha çok etkilemeye başladı. Bir süre sonra genzimiz yanmaya başladı. Mesut'a 'Merak etme saat 11.00 gibi gelip, bizi kurtarırlar' dedim. Yanımızda küçük bir denizci feneri ve saatimiz vardı. Saat 11.00'i geçtikten sonra umutlarımız tükenmeye başladı. Kükürt nefes almamızı iyiden iyiye zorlaştırıyordu. Suyun içindeydik ve çok üşüyorduk. Oksijenimiz azaldığı için de bazen ayrılıyor, havayı hesaplı kullanmaya çalışıyorduk. Artık tam ölüme hazırlanmıştık ki kurtarma ekibinin sesini duyduk. Gazetecilerin ısrarının kurtarma çalışmalarını hızlandırdığını öğrendik. Allah razı olsun." Üniversite sınavlarına hazırlanan Mesut Doğan Tatarhan ise o mağaraya tekrar gireceklerini, ancak bu sefer tedbirli davranacaklarını söyledi: "Kurtarma ekibi bir türlü gelmedi. Ben artık hayaller görmeye başladım. Kısa baygınlıklar geçiriyordum. Neşet ağabey bana sürekli moral veriyordu. Ancak saat 14.00 olunca artık ümitlerim tükenmeye başladı. Öpüşüp helalleştik. Tam kendimizden geçiyorduk ki uzaktan sesler duyduk. Son gücümüzle 'buradayız' diye bağırdık. Mağaradaki 13 saat, 13 yıl gibi geldi." Neşet Arıkoğlu'nun annesi Tülin Arıkoğlu da yıllar önce bir oğlunu hastalık nedeniyle kaybettiğini, ikinci kez evlat acısına dayanamayacağını söyleyerek, "Arama kurtarma ekibinin bölgeye bir an önce gelmesi için siz gazetecilerin çok ısrarlı davrandığını söylediler. Allah sizden ve kurtarma ekibinden razı olsun" dedi.

MAĞARAYA PARMAKLIK...
Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği sualtı mağarası Karaada'nın derinliklerine giden yolun ağzına demir parmaklık konulacağı, demir parmaklık konulmadan Karaada'ya turist alınmayacağı bildirildi.