kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AYDA DÖRT GÖRÜŞ HAKKI VAR ... Paşakapısı’nda her ay üç kapalı, bir açık görüş hakkı var. Açık görüşlere anne-baba, eş ve çocuk girebiliyor ve ziyaretçilerin bileklerine mühür vuruluyor.

Duş hamamda kozmetik yasak

Paşakapısı'nın Nâzım'dan sonra en ünlü konuğu olan Tuğba Özay'ın koğuş günleri başladı. Özay artık duşunu, hamamda alacak. Kozmetik ürün kullanması yasak..
Susurluk davası sanıklarından Yaşar Öz ve adamlarına yönelik 'Rulet Operasyonu'nda yakalanan ve çeteye yardım suçundan tutuklanan manken Tuğba Özay cuma gece yarısı polisler tarafından jandarma nizamiyesinde cezaevine teslim edilince koğuş günleri başladı. "Geçmiş olsun" denilerek karşılanan ünlü manken duyarlı kapıya götürülerek üstü arandı, gözaltındayken sık sık sinir krizi geçirmesi nedeniyle kaldırıldığı hastanede verilen sakinleştirici ilaçlar ile koğuşa girmesi yasak eşyası tutanakla teslim alındı. Sonra başaltı kapısına getirilen Özay için demir kapı gürültüyle açıldı. Tuğba Özay'ın yüksek basamaktan atlayarak içeri girmesinin ardından kapı büyük gürültüyle kapanıp sürgülenince mankenin dışarısıyla ilişkisi sona erdi. Özay, infaz koruma memurunun eşliğinde cezaevi avlusundan geçerek 20 adım ilerideki karantina koğuşuna alındı. C Blok'ta kalan Hacıhüsrevlilerin medyadan yakından tanıdıkları birinin kendileriyle aynı yere getirilişini şaşkınlıkla izledikleri gecede ünlü manken sürekli ağladı. El ayak çekildikten sonra avluda zaman zaman vukuat yok düdükleriyle Tuğba Özay'ın hıçkırıkları duyuldu.

KOĞUŞTA İLK SABAH
Uykusuz ve ağlama krizleriyle geçen ilk gecenin ardından kahvaltı verilen Özay, ağzına lokma koymadı. Gözaltına alındığı perşembeden sonraki ilk banyosunu cumartesi sabahı hamamda infaz koruma memurlarının uzaktan takibi altında yaptı. Kantinden gelen şampuan ve sabunla yıkanıp, avukatının gönderdiği temiz kıyafetini giyen Özay, kalacağı memurlar koğuşu olarak bilinen D koğuşuna götürüldü. 280 kişilik kapasitesine rağmen 400 civarında tutuklu ve mahkûmun bulunduğu Paşakapısı'nda ünlü manken cumartesi ve pazar günlerini yeni hayatına alışmakla geçirdi. Özay, koğuş arkadaşlarının hikâyelerini dinleyip, kurallara göre yaşamaya başladı. Bir de Eylül'ün ne kadar önemli olduğunu öğrendi. Bakırköy'deki kadın cezaevi inşaatı tamamlanırsa kadınlar Paşakapısı'nı terk edecekler. Koğuştakiler orada oda koğuş sistemi uygulanacağı için rahat edeceklerini söylerken ünlü manken "Umarım o zamana kadar burada kalmam" diye düşündü.

ÇAMAŞIR KONTROLÜ
Tuğba Özay'ın yaşayacağı en büyük zorluklardan birisi de kıyafet kısıtlaması. Belirli sayıda iç çamaşırı, bir mahkeme kıyafeti bulunacak. Bu kıyafet infaz koruma memurlarının üniformasıyla aynı olmasın diye lacivert, askerlerinkiyle aynı olmasın diye yeşil olmayacak. Yine birer adet eşofman takımı, gündelik kıyafet, terlik, ayakkabı ve spor ayakkabı izni var. Özay cezaevinde kirlenen çamaşırlarını ya kendi yıkayacak ya da listeden düşürterek dışarı gönderecek, yerine yeni eşya alabilecek.

HAFTADA 200 YTL
Tuğba'nın cezaevinde haftalık harcama limiti 200 YTL. Hırsızlık olaylarına karşı parayı taşıyamayacak. Harcamaları kâğıt üzerinde hesaplanacak. Eski bir av köşkü olan Paşakapısı Cezaevi'nde zor fiziki şartlara rağmen yemekler kendi mutfağında pişiriliyor. İsteyen beyaz peynir, bal, reçelle de karnını doyuruyor. Cezaevine dışarıdan yiyecekiçecek sokulması ancak doğum günü gibi özel zamanlarda mümkün.

KOZMETİK YASAK
Paşakapısı'nda Özay'ın kaldığı koğuşun hemen yanındaki bölümün alt katında bir hamam var. Kapasitesi küçük olduğu için belirli bir düzen içinde faydalanılıyor. Cezaevi şartlarında kozmetik ürünlere izin verilmiyor. Ancak alerjisi, cilt rahatsızlığı olanlar, doktor izin verirse alabiliyor. Tuğba Özay artık her gün revirden içeceği hapı alacak. Yeşil reçeteli ilaca ihtiyaç duyarsa Bakırköy ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kelepçeli olarak götürülecek.
Haberin fotoğrafları